2017-01-22 07:55

POLITICA


Ţărănistul Opriş a intrat la guvernare

 |  10:00
Ţărănistul Opriş a intrat la guvernare

A fost unul dintre cei mai importanţi oameni din România. Conducea partidul aflat la putere în perioada 1996-2000, din poziţia de secretar general, dar şi Cabinetul Ciorbea, dintr-o funcţie de înalt demnitar - secretar general al guvernului. Numele lui este Remus Opriş şi noi astăzi încercăm să vă spunem ce mai face el.

Fostul lider ţărănist Remus Opriş are astăzi 53 de ani. Ultimii 11 ani din viaţă i-a petrecut amintindu-şi vremurile de glorie ale partidului său, PNŢCD, care a condus România în perioada 1996-2000. Opriş era - spun mulţi - poate cel mai influent personaj politic al acelor vremuri. Şi-a ales funcţia de secretar general al guvernului atunci când ţărăniştii au ajuns la putere. Ion Diaconescu, venerabilul preşedinte al PNŢCD şi CDR, nu lua nici o decizie importantă fără Remus Opriş. De la numiri de miniştri, directori, şefi de orice fel şi până la legi sau hotărâri importante de guvern - toate treceau prin agenda lui Remus Opriş.

În anul 2000, PNŢCD a fost scos de la guvernare, prin alegeri libere. Ba, mai mult, a fost eliminat şi dintre partidele parlamentare. Explicaţia? PNŢCD a guvernat prost. Desigur, ţărăniştii au o altă părere. Opriş a rezistat o vreme în partidul dat uitării, dar în 2008 s-a reorientat politic şi s-a înscris în PDL. Şi-a găsit şi un job cu acest prilej: consilier la Cabinetul directorului general al PLAFAR, o regie autonomă a statului român. N-a stat mult acolo, căci declaraţia sa de avere din anul 2010 ne indică prezenţa lui Remus Opriş în agenţia guvernamentală Antidopping, ca angajat pe un post de consilier personal. Acolo lucrează şi astăzi. Colegii de partid ai lui Opriş spun despre el că este „activ”, adică muncitor. „Eu mă cunosc de multă vreme cu Remus. E un băiat sârguincios şi la locul lui”, spune Vasile Gherasim, şeful lui Opriş pe linie de partid. Pe motiv de sârguinciozitate, fostul ţărănist a primit şi atribuţii de conducere în PDL sector 1. El conduce organizaţia de bază nr. 1 din cadrul filialei PDL sector 1. Mai mult, a primit şi îndatoriri legate de comunicare. „El se ocupă de comunicare, atât în interiorul filialei, cât şi în exteriorul ei. Proiectul de comunicare e destul de greu, dacă ar face fiecare membru de partid câte un astfel de proiect ar fi altceva”, spune Gherasim.

Am încercat ieri să vorbim cu Remus Opriş, ca să ne spună cum se simte în noul partid. „Aş fi dornic de a nu răspunde la asemenea întrebări”, ne-a declarat acesta. L-am întrebat dacă îi e jenă cu noua sa calitate de membru PDL. „Nu, nu-mi e jenă, dar eu ştiu felul în care pui tu problema...”. Mai multe despre democrat-liberalul fost ţărănist Remus Opriş ne-a spus tot Vasile Gherasim: „Şi ce dacă a trecut de la PNŢ la PDL? Ce, eu nu am fost înainte la PSD, sau Duvăz nu a fost la PDL şi acum e la PSD? Vă reamintesc, totuşi, că atât PNŢ cât şi PDL sunt partide de dreapta. Aşa că în cazul lui Opriş schimbarea ideologică nu a fost chiar atât de mare”. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-04-23Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

GAVRIL CALIN
08 Sep 2011

un om deosebit !!!! l-am cunoscut personal pe vremea cind.....exista ptn-cd!!!! un om de o calitate deosebita. ma bucur pt DOMNIA SA!!!!! FELICITARI PENTRU REINTOARCEREA DUMNEAVOASTRA PE SCENA PUBLICA!!!!!!!!!!! UN FOST TARANIST!!!!!!!!!
CRISTI POPESCU
08 Sep 2011

Cel mai mare nenorocit, viclean, pervers, spagar pe care l-am intalnit. Din cauza lui PNTCD-ul a disparut de pe scena politica.
MIHAI
08 Sep 2011

Un om de mare caracter ; cunosc foarte multa lume care au o parere fff.buna despre Remus.
DDD
09 Sep 2011

"cel mai mare nenorocit, viclean, pervers, spagar pe care l-am intalnit. Din cauza lui PNTCD-ul a disparut de pe scena politica." cel mai mare adevar spus !!!

Adauga un comentariu

Random image