2019-04-19 19:38


Tăriceanu acuză MANIPULARE pe Legile Justiţiei: Forţe OCULTE vor menţinerea puterii asupra statului

 |  15:38
Tăriceanu acuză MANIPULARE pe Legile Justiţiei: Forţe OCULTE vor menţinerea puterii asupra statului

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a susţinut, vineri, că s-a dorit o manipulare asupra subiectului modificării Legilor Justiţiei din partea anumitor structuri sau "forţe oculte" care vor să-şi menţină puterea şi controlul asupra statului român, la fel ca în anii precedenţi.

"Toate spaimele care au fost inoculate, toate manifestaţiile care s-au desfăşurat, ne punem acum întrebarea «de fapt de ce s-a făcut această manipulare pe Legile justiţiei?». Probabil că sunt deranjate anumite zone, anumite structuri, anumite forţe oculte care vor să-şi menţină ampriza de putere asupra statului român pe deciziile cele mai importante, aşa cum s-a întâmplat în ultimii ani, când de fapt zonele de putere sau oculte, care încet-încet au ieşit la suprafaţă, erau cele care conducea România de facto, în dispreţul instituţiilor legitime şi reprezentative. Aici sigur că mă refer în primul rând la Parlament, la Guvern, iar Justiţia, putem spune orice despre ea, şi mai ales în zona procuraturii, dar numai că de independenţă nu puteam vorbi", a declarat Tăriceanu, într-o conferinţă de presă susţinută la Timişoara.

El a adăugat că a observat faptul că mediul profesional, magistraţii, au salutat adoptarea Legilor Justiţiei de către Parlamentul României şi că atunci când au fost în procedură legislativă şi ulterior supuse controlului Curţii Constituţionale nimeni nu a indicat "că ar fi afectată independenţa Justiţiei sau lupta anticorupţie".

"Ceea ce am remarcat în ultima perioadă, atâta timp cât legile au fost în dezbatere la Parlament, am primit foarte multe semnale din partea mediului profesional, al magistraţilor, care au salutat adoptarea acestor legi pentru că ei consideră că de abia acum se va putea vorbi de o independenţă a magistraţilor. Acest lucru sigur că mă bucură. Este necesar să respectăm câteva principii fundamentale, printre care cel al separaţiei puterilor în stat. Sigur că dacă cu acest legi am putut să contribuim la consolidarea acestui principiu, mă bucur foarte mult. Legile au trecut de Parlament, de controlul CCR şi n-am văzut nimic care să indice că ar fi afectată independenţa Justiţiei sau lupta anticorupţie, după ce au fost readuse la Parlament şi s-au integrat deciziile CCR, au fost votate de Senat, cameră decizională şi sunt din nou făcute sesizări la Curte din partea celor două partide din Opoziţie, PNL şi USR. În acest fel ne apropiem cu paşi repezi de finalizarea legilor. Sigur, nu mai depinde de Parlament în momentul acesta, dar sper ca aceste etape să fie parcurse cât mai repede, în aşa fel încât legile să poată ajunge la promulgare la preşedinte, şi ulterior promulgării să intre în vigoare", a explicat liderul ALDE, citat de Mediafax.

PNL şi USR au atacat din nou, joi, la CCR, legile justiţiei, deputatul PNL Gabriel Andronache precizând ca au identificat nu mai putin de 37 de motive de neconstituţionalitate.

Tot joi seara, Înalta Curte de Casaţiei şi Justiţiei (ÎCCJ) a decis sesizarea Curţii Constituţionale cu privire la una dintre legile justiţiei, 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, hotărârea fiind adoptată în şedinţa Secţiilor Unite, de către 74 de judecători.

Plenul Senatului a votat, luni, în calitate de for decizional, modificarea celor trei legi ale Justiţiei - 303/2004 privind Statutul procurorilor şi judecătorilor, 304/2004 privind organizarea judiciară şi 317/2004 privind organizarea şi funcţionarea CSM.

Liderul ALDE Călin Popescu-Tăriceanu se află, vineri, la Timişoara, împreună cu vicepreşedintele ALDE, ministrul afacerilor externe, Teodor Meleşcanu, secretarul general ALDE, Daniel Chiţoiu şi deputatul ALDE, Marian Cucşa, membru în Comisia de control al SRI. Tăriceanu a precizat că vizita în vestul ţării este datorată unui eveniment care va avea loc la Arad. Universitatea de Vest ”Vasile Goldiş” din Arad îi va acorda lui Teodor Meleşcanu titlul de Doctor Honoris Causa, a precizat liderul ALDE.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-03-30

TAGURI: tariceanu, legile justitie, forte oculte,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
30 Mar 2018

bai f....ca incep sa injur//Care sunt "fortele alea oculte" nu cumva voi astia care ati fost 28de ani la putere si ati jefuit totul?....Ce dracu poate sa fie mai ocult decat voi..."clubul cocosatilor" cartea aia chiar despre voi este...MAFIOTII KoMiNTERNuLUi si curvele voastre din bordelul de la partid>>>bye bye ca nu mai pacalesti pe nimeni,cum era cantecul ala >>Bye Bye Monsieur Tout es fini....DARLA DIRLADADA...pleaca si canta la alta masa mincinosule esti GAME OVER
ROMA
30 Mar 2018

tariceanu parazitul neamului .
MAFIS
30 Mar 2018

haita de hiene a pus pe neaga la cnair sa jefuiasca tot.dna complicea jafului organizat.i-a dat drumul lui neaga sa fure iar.nu tie rusine kovesi ?ca si pe isarescu l-a facut scapat pentru furtul a 20 mld euro imoreuna cu fmi.tariceanu senilul de serviciu.
ANONIM
01 Apr 2018

PROSTARICEANU PLUTESTE CA-L TINE IN AER STATUL PARALEL INFIINTAT DE O NULITATE UMANA CA EL........
PERPLEXATUL
07 Apr 2018

PARLAMENTARII CU justiția ȘI " LEGILE EI A SURGHIUNIT 5 000 000 DE ROMÂNI !!! SĂ LEGIFERAȚI BINEEEEE !!!!
Random imageUltimele stiri


STARBAG