2019-01-16 23:02


Tăriceanu, declarație de ULTIMA ORĂ despre candidatura sa la prezidenţiale

 |  22:33
Tăriceanu, declarație de ULTIMA ORĂ despre candidatura sa la prezidenţiale

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, marţi seară, la Antena 3, că nu îl sperie o candidatură la alegerile prezidenţiale, dar nici nu este în prezent "mânat de o ambiţie nemăsurată" de a candida.

"Nu e un lucru simplu şi nici nu am discutat în cadrul coaliţiei, unde va trebui să luăm la un moment dat o decizie deloc simplă, care trebuie să materializeze formula în care vom merge. Vom merge cu un singur candidat sau vom merge cu un candidat fiecare din formaţiunile noastre”, a spus Tăriceanu, întrebat care va fi strategia PSD-ALDE pentru alegerile prezidenţiale.

Tăriceanu a afirmat că nu îl sperie candidatura la Preşedinţie, dar nici nu se află într-un moment în care să fie “mânat de o ambiţie nemăsurată”. El susţine că pasul următor după funcţia de prim-ministru este cea de preşedinte, iar acesta nu este un lucru care să nu îl preocupe.

“N-aş spune că e un lucru de care să mă sperii, dar nici nu sunt în momentul acesta mânat de o ambiţie nemăsurată. Niciodată în politică, eu, cel puţin, nu am procedat în felul acesta. Cred că cei care au ambiţii necontrolate şi nemăsurate ajung să facă greşeli. Am fost prim-ministru şi poate un pas mai sus, altul nu mai există, ar fi nu o candidatură, am mai candidat şi în 2014, dar sigur, funcţia prezidenţială, care nu pot să spun că nu este un lucru care mă preocupă”, a afirmat liderul ALDE.

De asemenea, Tăriceanu a povestit că se întreabă uneori cum ar trebui să arate mandatul de preşedinte şi ce ar face el ca preşedinte pentru România, deoarece în prezent este o diferenţă între ceea ce spune Constituţia despre rolul preşedintelui şi ceea ce se întâmplă în realitate.

“De foarte multe ori stau şi mă întreb cum ar trebui să fie mandatul de preşedinte, cum aş face eu mandatul de preşedinte, ce trebuie să fac pentru România, pentru că până în prezent eu văd o mare diferenţă între ce scrie în Constituţie, cum este descris rolul preşedintelui şi ceea ce se întâmplă în realitate”, a spus el.

Tăriceanu a adăugat că în ultimii 30 de ani au fost foarte multe conflice între instituţiile statului, iar acestea ar trebui încheiate la un moment dat printr-un alt tip de preşedinte, în care România să fie într-o fază de construcţie, nu “blocată în tensiuni”.

“Am asistat în aceşti aproape 30 de ani la nenumărate conflice între instituţia prezidenţială, Guvern, Parlament, şi eu cred că lucrul acesta ar trebui la un moment dat încheiat. Un alt stil de preşedinţie, care să încerce să evite conflictele sau să le soluţioneze, nu să le amplifice. Ce ar putea să facă România dacă în loc să fie blocată în tensiuni, conflice, am sta să fim într-o fază de construcţie”, a conchis Călin Popescu Tăriceanu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-08-07

TAGURI: tariceanu, prezidentiale
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


@TARICEANU
08 Aug 2018

ESTI DOAR O CURVA POLITICA . TE-AI PROSTITUAT CU TOATE JEGURILE PSDISTE , DOAR PENTRU UN CIOLAN DE ROS . AI DISTRUS PNL -UL , IAR GASCA ALDE PE CARE AI FORMAT-O NU ARE NICI O CREDIBILITATAE CA SA INTRE IN PARLAMENT . LA FEL CA SI CLUBUL BOZGORESC UDMR . DISPARI GLOABA , IA-L SI PE HUNOR CU TINE .
ANONIM
08 Aug 2018

UNDE S-A AJUNS IN ROMANIA DEVENITA BANANIERA DUPA 1989 ca un cretin, sfertodoct, sa aiba pretentia de a ajunge presedintele tarii........Poate ajunge pe la BALACEANCA sau POROSCHIA......mare sef sau JILAVA..........
MASCARICEANU
08 Aug 2018

Cat de CRETIN trebuie sa fie romanul sau romanii care voteaza un asemenea gunoi politic. Acest alde a ajuns in parlament cu sprijinul catorva organizatii psd care au primit ordin de la puscariasul dragnea sa-i sustina prin vot. Cu voturile proprii nu intra in parlament.
Random imageUltimele stiri

loading...