2019-03-26 12:38


Tăriceanu: Descinderea brutală şi supranumerică a ANAF la trustul Intact, un atac inacceptabil

 |  12:00
Tăriceanu: Descinderea brutală şi supranumerică a ANAF la trustul Intact, un atac inacceptabil

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat marţi, în plen, că descinderea „brutală și supranumerică” a ANAF la sediul televiziunilor trustului Intact reprezintă ''un atac inacceptabil și un plan bine pus la punct de suspendare a democrației''.

"Este practic un plan bine pus la punct de suspendare a democrației. (...) Descinderea brutală și supranumerică, organizată de ANAF, ieri, la sediul unei televiziuni, cu controlul identității persoanelor aflate în sediu, un control din care nu a lipsit, probabil, decât folosirea gazelor lacrimogene la ceea ce se mai putea face în plus, mi se pare că ajunge să fie expresia ultimă a acestor derapaje permanente care se întâmplă în România în ultima perioadă", a precizat Călin Popescu Tăriceanu, potrivit Agerpres. 

Preşedintele Senatului a susţinut că se impun măsuri din partea Parlamentului, motiv pentru care a propus ca premierul Dacian Cioloș să vină în plenul Senatului şi să dea explicații.

"Consider că în fața acestei situații excepționale se impune o măsură din partea Parlamentului, care este instituția fundamentală menită să apere drepturile și libertățile cetățenilor, printre care și dreptul la liberă exprimare. În baza articolului 111 al Constituției, Senatul are dreptul să ceară Guvernului să dea explicații și vreau să vă solicit să fiți de acord să cerem primului-ministru al României să vină mâine în fața Senatului pentru a da explicații cu privire la acțiunea unor instituții aflate în subordinea Guvernului care nu pot fi puse în regimul economic al recuperării unor sume de bani, ci aruncă o pată degradantă asupra întregii țări, ca stat european, care pune preț pe libertatea de exprimare a presei", a afirmat Călin Popescu Tăriceanu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-02-16
Citeste si:
Liviu Dragnea, despre cazul Antena 3: Acţiunea ANAF, nedemocratică. Statul închide cinci televiziuni

TAGURI: tariceanu, descindere, brutala, supranumerica, anaf, trust, intact, atac, inacceptabil
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...