2019-01-17 02:43


Tăriceanu, despre emiterea unei OUG pe Codurile penale: Avem şi această soluţie

 |  16:00
Tăriceanu, despre emiterea unei OUG pe Codurile penale: Avem şi această soluţie

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, luni, că se poate ajunge la emiterea unei ordonanţe de urgenţă pentru modificările la Codurile penale, dacă majoritatea va observa că există ”o rea-voinţă manifestă”, el acuzând pârghiile folosite de opoziţie împotriva legilor justiţiei.

Întrebat dacă ar fi oportună o OUG pe Codurile penale, Tăriceanu a declarat: "Orice e posibil. Dacă o să observăm că există o rea-voinţă manifestă în această privinţă şi din partea opoziţiei - pentru că şi opoziţia, cum am văzut cu legile de reformă a justiţiei, a utilizat o seamă de pârghii în mod excesiv pentru amânarea şi eventual împiedicarea intrării în vigoare a acestora -, sigur că există şi această soluţie, care a mai fost utilizată după cum ştiţi şi de guvernul anterior, condus de domnul Cioloş, nu ar fi o noutate absolută, şi chiar dacă unii sunt deranjaţi de o astfel de soluţie, trebuie să ştie că avem instrumente legale la îndemână, pe care sigur, în situaţii extreme, le putem folosi. Noi am preferat, după cum vedeţi, calea dezbaterii parlamentare, dar dacă dezbaterea parlamentară este împiedicată, atunci sigur, va trebui să ne gândim şi la alte soluţii".

Liderul ALDE a precizat că această soluţie nu a fost discutată în coaliţie. La remarca unui jurnalist că OUG 13 a scos în stradă foarte mulţi oameni, Tăriceanu a replicat: "Şi ordonanţa din 2015 n-a scos. Probabil că participarea în stradă este selectivă".


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-06-11

TAGURI: tariceanu, oug, coduri penale,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


LEVST.
11 Iun 2018

Chestia asta cu OUG-rile este un real pericol, poate fi cel mai legal drum spre dictatura, ori trebuie desfintata aceasta practica, ori trebuie desfintat parlamentul..
NEGRO
11 Iun 2018

Acesti doi oligarhi, Dragnea si Tariceanu, vorbesc la unison. Ambii sunt iritati de intarzielile normale intr-un fel la schimbarile impuse de mischii lor in sferele justitiei. Ambii ameninta cu o noua ordonanta 13 pentru impunerea codurilor penale mutilate de impostorii Florin Iordache, Eugen Nicolicea si Serban Nicolae. De ce recurg din nou la o asemenea practica, desi au fost intorsi din drum acum un an si jumatate de oamenii care nu se lasa ingenuncheati de aceste otrepe politice? Pentru ca nu mai au rabdare. Asa cum au procedat inaintasii lor, fosti PCR-isti asa zis internationalisti (de fapt agentii KGB dati la o parte pentru o vreme de comunistii autohtoni impusi de Nicolae Ceausescu, dar care au luat puterea prin manipulare ordinara dupa evenimentele din 1989). Domnii Dragnea si Tariceanu stiu deja ca au pierdut pariul cu fumigenele asa zis democratice in sopul adormirii pentru eternitate a poporului roman. In fata justitiei sunt neputinciosi, iar daca cei ce le-au dat votul au uitat deja raul pe care l-au facut Romaniei, justitia contabilizea totul si in final nu iarta. De ce a devenit atat de radical discursul celor doi oligarhi in fata justitiei? De ce tot construiesc cu nesimtirea tipica propagndei rosii dusmani inchipuiti tocmai pentru neam si tara? Pentru ca ei sa scape de bratul lung al justitiei iar prostii sa-i aplaude, iar ei sa jubileze. Cam la atat se reduce discursul lor otravit, cam la atat se reduc faptele lor politice. Caci ei sunt convinsi ca Tara nu are nevoie de orizonturi civilizatoare, nu are nevoie e oameni capabili sa-i redea demnitatea macar cea castigata de acum un secol. Ii auziti pe acesti interlopi vorbind de consolidare veridica a statului de drept, de eficienta economica, de integrare europeana? Nu. Ei vorbesc doar despre Soros, tefeisti (nu inteleg nici macar tineretea verticala, curajoasa, apta sa construiasca viitorul natiei) si gaselnita demna de oracoul de la Gagesti, rupt in fund, statul paralel. Mai ai curaj sa da
ANONIM
12 Iun 2018

PROSTARICEANU SI DREAKNEA sunt doi cretini ce au fapte penale comise cu buna stiinta si nu se pot trata decat in penitenciare.
MA PIS PE#
13 Iun 2018

Ma pis pe#, ma pis pe# ,ma pis pe #
@MA PIS PE#
13 Iun 2018

ESTE CERT FAPTUL CA ESTI PISAT PE TINE NEMERNICULE ORDINAR , GUNOI UMAN CE ESTI. CA TINE SUNT TOTI MILOGI SI IMPOSTORII DIN POLITICA DAMBOVITEANA DOTATI DOAR CU 1,5 NEURONI CE TRAIESC CA NISTE MUSTE SAU NISTE VIERMI SCARBOSI.........................
Random imageUltimele stiri

loading...