2018-10-20 08:04


Tăriceanu îl primește în ALDE pe Dian Popescu, senator exclus din PNL pentru că a fost condamnat pentru corupție

 |  18:09
Tăriceanu îl primește în ALDE pe Dian Popescu, senator exclus din PNL pentru că a fost condamnat pentru corupție

Călin Popescu Tăriceanu l-a primit luni în ALDE pe senatorul Dian Popescu, la cererea acestuia, după ce a fost exclus din PNL din cauza condamnării pentru corupție. Mai mult, pentru Tăriceanu complicitatea la trafic de influență de care a fost condamnat senatorul nici nu e corupție. El a declarat că îl primește pe senator pentru că nici condamnarea nu este definitivă, deci beneficiază încă de prezumția de nevinovăție până la condamnarea definitivă.

Dian Popescu susține că a demisionat din PNL, dar e contrazis de conducerea PNL care precizează că parlamentarul a fost exclus deja din organizația Gorj prin decizia Biroului Politic Județean înainte de a depune demisia. „Senatorul Dian Popescu nu corespunde criteriilor de integritate ale PNL, iar demisia sa din partid trebuie corelată şi cu acest aspect. Senatorul a fost condamnat pentru fapte de corupţie, acesta fiind şi motivul pentru care a pierdut conducerea filialei Gorj”, se mai spune într-un comunicat de presă al PNL.

Dian Popescu acuză PNL pentru plecarea sa: „Am fost timp de 25 de ani membru al acestui partid, dar în acest moment nu mai pot fi complice la fesenizarea partidului, impusă de oameni care nu au nicio legătură cu liberalismul. Timp de 25 de ani am luptat în judeţul meu, Gorj, pentru ideile liberale. Acum, PNL Gorj este condus de foşti membri ai PSD şi PPDD, printre care un personaj care în 1990 ataca pe postul naţional de televiziune manifestaţia din Piaţa Universităţii şi făcea propagandă cripto comunistă. Este o ruşine!”.

Senatorul condamnat crede „cu tărie” că numai în ALDE mai poate să își „respecte ideile liberale pentru care a luptat două decenii”.

Dian Popescu a fost condamnat pe 28 noiembrie 2014 de către Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) la cinci luni de închisoare cu suspendare pentru complicitate la abuz în serviciu, pentru că firma sa ar fi încasat ilegal 154.000 de lei de la Primăria Peştişani, judeţul Gorj, pentru lucrări care nu au fost executate, informează Mediafax.

ÎCCJ l-a condamnat pe Dumitru Dian Popescu la cinci luni de închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice şi a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe un termen de încercare de doi ani şi cinci luni.

Prin aceeaşi decizie, Dian Popescu a fost achitat pentru infracţiunile de uz de fals şi de dare de mită de care l-au acuzat procurorii. Hotărârea instanţei nu este definitivă, iar primul termen al apelului este în ianuarie 2016.

Senatorul a fost trimis în judecată în decembrie 2012, alături de alte cinci persoane, printre care şi fratele său. Dian Dumitru Popescu şi fratele său, Gabriel Titus Popescu, în calitate de administratori la Maserati SRL Ţicleni, au încasat, în mod necuvenit, de la Primăria Peştişani 154.000 de lei pentru lucrări de proiectare şi execuţie, care nu au fost însă realizate, potrivit rechizitoriului.

Cei doi au fost acuzaţi de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, dar şi de uz de fals întrucât, la un control, au prezentat Curţii de Conturi documente care nu corespundeau realităţii. Documentele respective sunt procese-verbale de luare în custodie a unor mărfuri, firma celor doi trebuind să construiască la Peştişani un stadion pentru care de la bugetul de stat, Guvern şi autorităţi locale a fost alocată suma de circa 650.000 de lei pentru ca investiţia să fie finalizată în zece luni, în cursul anului 2009. Termenul de finalizare a lucrărilor nu a fost însă respectat, lucrările la stadion începând abia în vara anului 2012, după declanşarea anchetei procurorilor.

Dian Popescu a mai fost acuzat de anchetatori de dare de mită, întrucât i-ar fi oferit, în anul 2008, primarului comunei Peştişani, Florin Pavel, membru al PNL Gorj, 7.000 de lei, banii fiind folosiţi atunci, susţin anchetatorii, în campania electorală. Suma a fost dată "în scopul obţinerii unui contract pentru proiectare şi execuţie lucrări", după cum se preciza în rechizitoriul procurorilor.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-12-22

TAGURI: calin popescu tariceanu, pnl, condamnat, coruptie
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...