2018-12-11 12:16


Tăriceanu, la întâlnirea cu CSM: Aceşti ani au fost marcaţi de dezechilibre între puterile statului şi conflicte interinstituţionale

 |  14:26
Tăriceanu, la întâlnirea cu CSM: Aceşti ani au fost marcaţi de dezechilibre între puterile statului şi conflicte interinstituţionale

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, joi, la întâlnirea cu CSM, că aceşti ani au fost marcaţi de dezechilibre între puterile statului şi conflicte interinstituţionale.

"După cum ştiţi, din păcate, ultimii ani au fost marcaţi de acţiuni aflate la limita Constituţiei, după o expresie deja consacrată, care mie îmi sună, de fapt, că limita Constituţiei era, în fond, depăşită. Aceşti ani au fost marcaţi, de asemenea, de dezechilibre între puterile statului, de confruntări verbale contraproductive şi de conflicte interinstituţionale neavenite, care nu numai că au consumat timp şi energie, dar au blocat de asemenea soluţionarea unor probleme şi au creat şi altele noi. În opinia mea, a venit vremea să punem capăt acestor practici nocive şi să le înlocuim cu dialogul constructiv şi cu cooperarea directă şi sinceră la nivel interinstituţional", a afirmat Călin Popescu Tăriceanu.

Preşedintele Senatului a mai spus că sunt necesare întâlniri cu reprezentanţii CSM, având în vedere că activitatea Parlamentului şi a autorităţii judecătoreşti trebuie îmbunătăţită.  

"Pe lângă eficienţa unei comunicări directe, fără intermediari sau fără arbitri, fie ei şi constituţionali, invitaţia la dialog pe care Biroul Permanent al Senatului a adresat-o CSM a avut în vedere că atât activitatea Parlamentului, cât şi a autorităţii judecătoreşti au nevoie de îmbunătăţiri. Pentru atingerea acestui deziderat, cunoaşterea unor puncte de vedere diverse, fie ele şi critice, ar fi utilă, chiar dacă viziunea fiecărei puteri în stat privind colaborarea cu celelate puteri şi echilibrul dinte puteri este bineînţeles subiectivă, influenţată inerent de propriul unghi de vedere", a precizat Călin Popescu Tăriceanu.

"Cred că se simte nevoia, la Senat, ca, pe lângă activitatea de legiferare, să dezbatem pe diverse teme, pe marginea cărora să ne exprimăm liber, fără încorsetarea disciplinei de grup. Prima temă pe care o voi propune Biroului Permanent al Senatului pentru includerea pe ordinea de zi a plenului, în afara celor care se referă la legiferarea curentă, va fi aceea legată de propunerile şi eventual considerentele dumneavoastră pe care le vom înregistra astăzi", a completat Călin Popescu Tăriceanu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-14

TAGURI: tariceanu, intalnire, csm, acesti, ani, marcat, dezechilibre, putere, stat, conflict, interinstitutional
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...