2019-03-25 00:11


Tăriceanu merge pe cartea antiamericană. Șeful ALDE îl atacă din nou pe ambasadorul SUA

 |  18:30
Tăriceanu merge pe cartea antiamericană. Șeful ALDE îl atacă din nou pe ambasadorul SUA

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a reluat atacurile la ambasadorul SUA și a criticat joi Ministerul de Externe pentru că nu l-a convocat la discuții pe ambasadorul american Hans Klemm după reproșurile acestuia la adresa unor autorități ale statului român, inclusiv a Parlamentului, pentru a-i explica americanului limitele statutului său diplomatic.

Prin aceste atacuri repetate, fostul liberal pare să anunțe poziționarea formațiuni sale, ALDE, pe mesajul antiamerican, în vederea alegerilor parlamentare. El încearcă să dezvolte aceste sentimente în alegători și să îi atragă în demersul său spunându-le că ambasadorul SUA îi umilește pe români, făcându-se că nu observă că americanul vorbește doar despre corupție și despre legile prin care parlamentarii încearcă să îi salveze pe corupți, ca să nu mai vorbim despre respingerea solicitărilor DNA de ridicare a imunității unora dintre ei.

Tăriceanu a fost întotdeauna un susținător al acestor inițiative și atunci când au stârnit critici internaționale, el a contraatacat declarând că observațiile partenerilor euro-atlantici sunt atingeri la suveranitatea României.

„Cred că Ministerul de Externe ar fi trebuit să-l convoace imediat pe domnul ambasador şi să-i pună în vedere că tocmai statutul său diplomatic îi interzice aceste ieşiri publice şi de aceea îi pune în vedere să se abţină în viitor de la astfel de observaţii”, a spus Tăriceanu.

Supărarea lui Tăriceanu s-a îndreptat și asupra președintelui Iohannis, una dintre țintele sale preferate, despre care a afirmat că în calitatea pe care o are „avea obligaţia să intervină prompt şi fără rezerve pentru a stopa umilirea românilor şi a unor autorităţi române de către domnul ambasador”.

Fostul liberal l-a atacat pe Klemm și în luna mai, când a solicitat prima dată MAE să „intervină să pună lucrurile la punct”, după ce ambasadorul s-a văzut cu Valeriu Zgonea, aflat în plin scandal cu PSD pentru funcția de președinte al Camerei Deputaților. „Nu e normal ca ambasadorii să se amestece în astfel de chestiuni, să vină să acorde sprijin sau patronaj politic. Aceste lucruri nu se fac nicăieri. În niciuna din ţările din jurul României nu se întâmplă astfel de lucruri”, spunea atunci șeful ALDE.

Acum, pe Tăriceanu l-au supărat vorbele lui Hans Klemm pe 4 iulie, la sărbătorirea Zilei Naționale a SUA, când, lăudând „progresele semnificative” împotriva corupției în România, devenită „model pentru alte țări din regiune”, i-a sfătuit totuși pe parlamentari să întărească legislația anticorupție în loc să o submineze. „Alte guverne apelează la România pentru sfaturi, consiliere şi asistenţă tehnică în eforturile de înfiinţare a unor instituţii similare Direcţiei Naţionale Anticorupţie”, a subliniat Klemm.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-07-07

TAGURI: presedinte, senat, sef, alde, calin popescu tariceanu, sua
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CROCODILUL FLAMAND
07 Iul 2016

HA HA...TOCMAI A FOST TRIMIS IN JUDECATA PENTRU CORUPTIE....CE SA VEZI..E DE VINA AMBASADORUL...GANDIRE DE BOLSEVIC PRIMITIV LA TARICEANU ASTA...CINE NU E CU NOI E DUSMANUL NOSTRU
GEORGE BADEA
10 Iul 2016

Nu conteaza statutul juridic al domnului Tariceanu,conteaza ca este unul dintre foarte putinii politicieni din Romania care are curajul ca sa-i transmita acestui politruc yancheu,ca sa stea dracului in banca lui de ambasador si ca sa nu se mai amestece in treburile interne ale Romaniei,futu-l in gat de imbecil si futu-i in gat pe toti pupatorii in cur ai americanilor!
MARIAN BALA
10 Iul 2016

Din trei postari una e postaca
ELENA
10 Iul 2016

D-nul Tariceanu are dreptate!
ARGUS
11 Iul 2016

La ce sa te astepti de la un nesimtit . Un jeg de om .
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...