2019-03-23 07:02


Tăriceanu recunoaşte că a votat împotriva cererii DNA în cazul lui Gabriel Oprea

 |  07:13
Tăriceanu recunoaşte că a votat împotriva cererii DNA în cazul lui Gabriel Oprea

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a recunoscut, joi seara, în cadrul unei emisiuni la TVR 1, că a votat împotriva cererii DNA de începere a urmăririi penale a lui Gabriel Oprea. Senatorul a ţinut să precizeze că acțiunile DNA sunt, în ultima perioadă, într-un "registru mai degrabă politic".

"Nu știu de unde au liberalii astfel de filmulețe (cu votul său în plenul Senatului în cazul Oprea — n.r.), că nu am auzit să aibă cameramani proprii să filmeze. Este prin amabilitatea unei televiziuni care era în sală și care face un gest lipsit de orice probitate profesională. Votul este secret, dar eu nu mă feresc. Și am să vă spun că, în ultima perioadă, acțiunile DNA le pun într-un registru care este mai degrabă politic. Este unul al justiției selective. Vedem cazuri ale unor parlamentari pentru care se cere fie începerea urmăririi penale, fie arestarea preventivă, acuzați de cauze minore, cum este cazul lui Oprea", a afirmat Călin Popescu Tăriceanu.

Preşedintele Senatului a mai spus că se încearcă "fabricarea de dosare după dosare" unei anumite persoane.

"Eu nu pot să spun că sunt un simpatizant al domnului Oprea și acest lucru este bine cunoscut în spațiul public. Dar, în momentul în care văd că se încearcă fabricarea de dosare după dosare pentru o anumită persoană (...) Nu mai personalizăm, dar sunt foarte multe dosare, cum ar fi al camarilei fostului președinte Traian Băsescu, care stau în sertare și se pune praful pe ele și nu se întâmplă nimic de sunt cunoscute în spațiul public (...) îmi pun problema cât de multă încredere mai putem să avem în unele solicitări ale DNA", a completat Călin Popescu Tăriceanu.

În ceea ce priveşte votul său în cazul Gabriel Oprea, președintele Senatului a spus că nu o să conteste "ceea ce se vede".

"Nu o să contest ceea ce se vede, pentru că ar fi un gest de a mă ascunde nejustificat. Am explicat care este percepția pe care o am și eu, și cei care privesc cu anumită obiectivitate și luciditate la activitatea DNA. (...) E impropriu să stabilim dacă domnul Oprea a încălcat sau nu legea, asta o să stabilească justiția. Noi putem să ne facem o anumită percepție și imaginea se face prin anumite lucruri care sunt scoase din dosar și nu este în regulă", a explicat Călin Popescu Tăriceanu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-02-26

TAGURI: tariceanu, recunoaste, voteaza, impotriva, cerere, dna, gabriel oprea
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CONSTANTIN
27 Feb 2016

D-l Tariceanu ,recunoaste senin ca este inpotriva Legii,a Justitiei, a bunului simt!!Pe T il platesc mafiotii al carui reprezentan este!!Mafiotii l au instalat pe acel fotoliu,!!Voteaza dupa cum ii dicteaza INTERESUL PERSONAL,nu conform ,obligatiilor morale,a Constitutiei!Daca nu ne am trezit trebuie sa o facem de urgenta!!Altfel se vor spulbera ultimile sperante de mai bine!!
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...