2019-02-21 18:23


Tăriceanu, soluție de bun simț: Să facem legea "ca afară"

 |  17:37
Tăriceanu, soluție de bun simț: Să facem legea "ca afară"

Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat, marți, că în privința abuzului în serviciu România ar trebui să se alinieze "strict la practica țărilor occidentale", menționând că nu trebuie nici să avem "o legislație mai laxă" în această privință, dar nici să "supralegiferăm", transmite Agerpres.

"Din analizele pe care le-am văzut și eu, peste 70% din cazurile din dosarele instrumentate de DNA sunt pe abuz în serviciu. Cred că avem o problemă: ori este interpretarea abuzivă, ori este legea neclară. Eu cred că nu trebuie să mergem cu idei preconcepute nici într-o direcție, nici în alta și ce cred că trebuie să facă România în privința incriminării abuzului în serviciu nu este dezincriminare, ci să ne aliniem strict la practica țărilor occidentale care au mai multă experiență în acest domeniu. Nu trebuie nici să supralegiferăm, nici să avem o legislație mai laxă în această privință. Așa cum sunt și recomandările Comisiei de la Veneția în privința abuzului în serviciu, trebuie reconsiderate formulele legislative care în multe țări, nu numai în România, au dat posibilitatea unor abuzuri grave care au afectat pe cei care au fost vizați", a spus Tăriceanu la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că sumele din prejudicii ar trebui să fie recuperate și nu indisponibilizate.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-02-01

TAGURI: tariceanu, parlament, senat, abuz in serviciu, legislatie
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


IOAN
01 Feb 2017

Stimate Lupescu, asta e un escroc notoriu. Daca cineva maine il calca cu masina, un an de zile platesc slujbe pentru asta.
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...