2019-05-22 18:25


TĂRICEANU vrea desecretizarea „cât mai rapidă” a protocoalelor încheiate de DNA cu alte instituții. Cum comentează poziția lui IOHANNIS în acest caz

 |  10:41
TĂRICEANU vrea desecretizarea „cât mai rapidă” a protocoalelor încheiate de DNA cu alte instituții. Cum comentează poziția lui IOHANNIS în acest caz

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat sâmbătă seară că desecretizarea protocoalelor încheiate de DNA trebuie făcută "cât mai rapid", adăugând că atitudinea pe care au exprimat-o în acest sens prim-ministrul şi ministrul Justiţiei este una "foarte sănătoasă şi corectă din punct de vedere politic şi juridic".

"Ceea ce mi se pare mult mai important este luarea de atitudine a prim-ministrului şi a ministrului Justiţiei, şi cred că această atitudine pe care au exprimat-o este una foarte sănătoasă şi corectă din punct de vedere politic şi juridic şi cred că această desecretizare trebuie făcută cât mai rapid. Am văzut că ministrul Justiţiei s-a angajat să facă lucrul acesta, cred că şi ca urmare a declaraţiei făcută de prim-ministru. Cred că este momentul să scoatem la lumină toate aceste lucruri care au permis abuzurile pe care le cunoaştem de aproximativ zece ani, abuzuri care au dus la încălcarea gravă a drepturilor şi libertăţilor în România, a tuturor categoriilor. Vorbim aici nu numai de oameni politic, vorbim de oameni de afaceri, de persoane foarte cunoscute din mediul universitar, pentru că această practică a ascultării telefoanelor pe aşa-zise mandate de siguranţă naţională ştim că recent a fost sancţionată şi de decizia Curţii Constituţionale. Cred că în momentul acesta avem nevoie de a ne lămuri şi de a pune o sită foarte strânsă pentru ca aceste abuzuri să nu se mai întâmple şi de aceea decizia prim-ministrului şi a ministrului de Justiţie sunt cele care ar trebui salutate", a precizat Tăriceanu la RTV, potrivit Agerpres. Cât priveşte poziţia preşedintelui Iohannis în această chestiune, Tăriceanu a spus că "e un fel de apă de ploaie". Întrebat ce posibilităţi are ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, sau prim-ministrul Viorica Dăncilă să impună SRI desecretizarea acestor protocoale, preşedintele Senatului a spus că SRI-ul nu este în subordinea CSAT-ului. "SRI-ul este o structură care funcţionează sub autorităţile române. Deci această cerere nu poate fi neglijată de SRI, dacă vine din partea prim-ministrului pentru a desecretiza aceste protocoale. Dar aceste protocoale au fost făcute de SRI şi DNA şi poate şi celelalte parchete. Ministerul Public funcţionează sub autoritatea ministrului Justiţiei şi ministrul Justiţiei, în calitatea pe care o are, este cel care poate să decidă desecretizarea acestor protocoale care s-au realizat la nivelul Ministerului Public. Nu cred că trebuie o poziţie comună a CSAT-ului, pentru că aceste lucruri nu sunt chestiuni care sunt de siguranţa naţională sub nicio formă. Ele au o altă componentă şi anume extinderea activităţilor SRI, în trecut, în câmpul Justiţiei, ceea ce este foarte grav", a susţinut Tăriceanu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-03-18

TAGURI: tariceanu, dna, protocoale, iohannis, sri
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
18 Mar 2018

Borfasul asta cand se ocupa de guvernare ? El are treaba doar cu justitia. Ce animale l-a votat pe acest imbecil ?
ANONIM
18 Mar 2018

Atat DERBEDEUL DREAK-NEA cat si PROSTARICEANU sunt depasiti de ralitatile inconjuratoare, amandoi au fost debusolatii vremurilor de mult apuse.AGUNGE CA SUNT ISTOVITI SI PREA OBOSITI.POLITRUCII IMPOSTORI DIN ULTIMII 28 DE ANI TREBUIE INLOCUITI 100%, pentru a mai salva cea mai ramas din tarisoara noastra.
Z
18 Mar 2018

FĂRĂ LEGE NU -I DESECRETIZARE ; PÂNĂ LA CAPĂT, SAU DUPĂ VIȘIN ; CU OCULTĂ SAU FĂRĂ ; CU TRANSPARENȚĂ ȘI VIDEO PESTE TOT: CA LA PATRONI !!!
Random imageUltimele stiri


STARBAG