2017-01-21 12:40

POLITICA


Tatăl lui Alexandr Litvinenko şi-a numit fiul trădător

 |  15:14
Tatăl lui Alexandr Litvinenko şi-a numit fiul trădător

Tatăl lui Alexandr Litvinenko, fostul agent FSB iradiat cu poloniu, cere iertare Rusiei, cu lacrimi în ochi, pentru actul de trădare al fiului său.

Tatăl lui Alexandr Litvinenko, un fost agent al FSB-ului rusesc şi un critic acerb al Kremlinului, care a fost ucis în 2006 prin iradiere cu plutoniu, şi-a calificat fiul drept "trădător" în solda guvernului britanic, care ar fi meritat să moară. Vorbind la televiziunea de stat rusă din apartamentul său mic din Italia, Walter Litvinenko, de 73 de ani, a declarat că regretă profund faptul că l-a acuzat pe premierul rus de implicare în moartea fiului său, spunând că speră să fie iertat şi să se poată reîntoarce în Rusia. "Vladimir Vladimirovici Putin. Dacă te uiţi la acest program te rog să mă ierţi pentru toate calomniile şi pentru ura pe care ţi-am purtat-o. Dacă aş fi ştiut că fiul meu a lucrat pentru serviciile secrete britanice nu aş fi vorbit despre moartea sa. Trădătorii ar trebui să fie împuşcaţi", a declarat el.

De la moartea fiului său, W. Litvinenko a acuzat în mod repetat Kremlinul de uciderea fiului său. El a ales din proprie voinţă să părăsească Rusia, dar exilul a fost unul nefericit, având o situaţie materială mai mult decât sărăcăcioasă. Soţia lui a murit anul trecut. Este de aşteptat ca autorităţile ruse să profite de regretele lui W. Litvinenko, mai ales că se apropie alegerile prezidenţiale.

Alexandr Litvinenko, un fost agent al FSB şi critic al Kremlinului, a murit la Londra în 2006, după ce a băut o ceaşcă de ceai cu poloniu radioactiv la un hotel din Londra. Asasinarea lui a condus Marea Britanie şi Rusia la tensiuni post-război rece. Marea Britanie a încercat în mod repetat şi nu a reuşit să îl extrădeze pe Andrei Lugovoi, suspectul principal în cazul asasinatului.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639553-11-09

TAGURI: Walter Litvinenko, Alexander Litvinenko, iertare, acuzaţii, asasinat, trădare, FSB, Vladimir Putin, agent, Marea Britanie, iradieComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image