2018-12-19 05:35


Tensiune maximă la granița turco-siriană

 |  12:39
Tensiune maximă la granița turco-siriană

Autorităţile siriene ar fi trimis 170 de tancuri din Divizia Mecanizată a 17-A într-o regiune de la graniţa cu Turcia, a anunţat vineri generalul Mustafa al-Sheikh, şeful Consiliului Militar Suprem, o structură a ofiţerilor superiori care au dezertat din armata siriană, a declarat, transmit Reuters.

Într-o declaraţie telefonică făcută pentru Reuters, acesta a menţionat că blindatele staţionează în prezent în apropierea oraşului Alep, aproximativ 30 de kilometri de graniţa cu Turcia, pe teritoriul Şcolii de infanterie. “Aceştia, militarii sirieni, se pregătesc într-un fel sau altul pentru contracararea desfăşurării trupelor turce la graniţă sau de un posibil atac împotriva localităţilor ocupate de rebeli în zona de frontieră la nord de Alep”, a afirmat el, în aceeaşi declaraţie telefonică.

Relaţiile dintre Turcia şi Siria s-au deteriorat la maximum după ce antiaeriana siriană a doborât săptămâna trecută un avion de vânătoare turc deasupra Mediteranei.

La rândul său, Turcia a început să desfăşoare joi de-a lungul frontierei cu Siria propriile baterii antiaeriene, avertizând Damascul că este gata să răspundă într-o manieră adecvată la orice provocare din partea autorităţilor siriene. Potrivit unor media turce, premierul Recep Tayyip Erdogan a cerut permisiunea Consiliului NATO pentru plasarea bateriilor antiaeriene în apropierea frontierei cu Siria şi că s-ar asigurat de sprijinul aliaţilor în acest sens.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639567-05-10

TAGURI: Siria, Turcia, granita
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...