2018-12-14 00:34


Tensiuni între serviciile de spionaj coreene

 |  08:39
Tensiuni între serviciile de spionaj coreene

Un responsabil din cadrul serviciilor de informaţii de la Seul a declarat, vineri, că autorităţile sud-coreene au arestat o spioană nord-coreeană care se dădea drept refugiată cu scopul de a supraveghea activităţile opozanţilor regimului de la Phenian.

Sub protecţia anonimatului, responsabilul nu a oferit detalii suplimentare referitor la împrejurările arestării spioanei şi acuzaţiile care i s-au adus.

Lee Kyung-Ae, în vârstă de 46 de ani, a fost demascată în cursul unui interviu de rutină la sosirea sa în Coreea de Sud, cu agenţi ai serviciilor de informaţii. Membră a spionajului nord-coreean, ea a pătruns în Coreea de Sud, via China şi Thailanda.

Spioana este suspectată că a spălat echivalentul unui milion de dolari în yuani falşi în cursul sejurului în China şi că a atras un fost refugiat, cetăţean american, în China pentru a-i supraveghea activităţile şi presupusele legături cu CIA.

După conflictul din 1950-1953, cele două Corei sunt în continuare oficial în stare de război. Din anul 1948, circa 4.500 de agenţi ai Republicii Populare Democrate Coreene (RPDC, Coreea de Nord) au fost arestaţi, majoritatea prezentându-se la sosirea în Coreea de Sud ca fiind fugari, potrivit responsabililor de la Seul, scrie Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639566-06-20

TAGURI: Coreea de Sud, Coreea de Nord, spioană
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...