2019-02-23 03:01


Teodorovici anunță SOLUŢIA pentru problemele angajaților din IT. CONDIŢIA pusă angajatorilor

 |  14:40
Teodorovici anunță SOLUŢIA pentru problemele angajaților din IT. CONDIŢIA pusă angajatorilor

Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a afirmat că a găsit soluția pentru problemele apărute din cauza trecerii contribuţiilor sociale de la angajator la angajat, soluția vizând patru categorii profesionale, respectiv persoanele cu grad de handicap grav, IT-iştii, persoanele care desfăşoara activităţi de cercetare și cele care desfăşoară activităţi pe bază de contract individual de muncă (sezonierii).

Concret, soluția este ca pentru luna ianuarie angajatorii să compenseze, pentru ca apoi să primească diferența de la stat.

„Sunt cele patru categorii de persoane: IT-iști, persoane cu dizabilități, sezonieri și partea de cercetare. Pe site-ul Ministerului de Finanțe am postat actul normativ care aduce soluția găsită la Ministerul de Finanțe, zic eu, în dezbatere publică și sperăm cât mai curând pe masa Guvernului”, a declarat ministrul Finanțelor.

Teodorovici a explicat că acele companii care au angajați din zona de IT, dar și celelalte trei categorii, cu condiția transferului celor 20% către angajați – doar aceste companii pot aplica un astfel de mecanism – statul va suporta diferența dintre contribuțiile pentru CASS, astfel încât angajații să nu piardă absolut nimic raportat la cea au avut în decembrie 2017.

„Angajatorii nu pierd absolut nimic pentru că ei doar transferă ceea ce dădeau până anul trecut pentru angajați, transferă acestora cei minim 20%, iar statul vine cu diferența pentru ca acei angajați să nu piardă nimic absolut nimic față de cât au avut în decembrie. Noi, ca și FISC, transmitem zilnic în baza a ceea ce primim la nivelul FISC-ului aceste sume către fondul de sănătate, astfel încât lucrurile să meargă normal”, a explicat Teodorovici, precizând că „este o schemă” pentru o perioadă de un an de zile și că lucrurile s-au soluționat din acest punct de vedere.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-02-07

TAGURI: teodorovici, ministrul de finante, angajati it,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


BOLSEVICII.
07 Feb 2018

Inca o solutie idioata marca psd-alde-udmr.De ce era nevoie de asemenea solutie cand puteau sa lase lucrurile ca in 2017 . Mari idioti bolsevicii ciumei rosii.
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...