2019-03-20 11:30


Teodorovici: Ar fi corect şi MORAL ca Iohannis să plătească statului SUMA din CHIRIA imobilului din Sibiu

 |  12:43
Teodorovici: Ar fi corect şi MORAL ca Iohannis să plătească statului SUMA din CHIRIA imobilului din Sibiu

Preşedintele Klaus Iohannis ar trebui să plătească statului suma de peste 1,2 milioane lei încasată din chiria imobilului din strada Nicolae Bălcescu numărul 29, din Sibiu, deşi statul nu este încă proprietarul acelui imobil, a afirmat vineri ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, le-a transmis, joi, preşedintelui ANAF, Ionuţ Mişa, şi Ministerului Finanţelor întrebarea dacă ”au de gând să recupereze sutele de mii de euro de la domnul preşedinte Iohannis”, scrie News.ro.

Ulterior, Teodorovici a anunţat că Fiscul a demarat deja procedura de recuperare a sumelor datorate de familia Iohannis.

Vineri, ministrul a spus că, în mod firesc, statul ar trebui să recupereze chiriile încasate de familia Iohannis.

”Vorbim despre imobilul din strada Nicolae Bălcescu numărul 29, din Sibiu. Acel imobil (...) a aparţinut familiei Iohannis (...). În mod logic şi normal şi, mai ales, moral, statul trebuie să-şi recupereze sumele aferente acelei perioade. Astăzi, statul nu este încă proprietar al acelui imobil. (...) Instanţa a anulat modul în care s-a făcut transferul acelui imobil către familia Iohannis. Se poartă discuţia cine este acum proprietarul acelui imobil: fie statul român, fie o altă persoană care a depus o acţiune în instanţă (...). Sigur, domnul Iohannis nu mai are niciun fel de drept asupra acelui imobil”, a spus Teodorovici.

Suma totală de 2,6 milioane de lei, reprezentând chiria încasată de familia Iohannis şi un alt proprietar, ar trebui să fie recuperată de statul român, consideră Teodorovici.

”Este clar că acel imobil nu mai aparţine familiei Iohannis, deci suma încasată drept chirie trebuie returnată statului român. Ar fi corect şi moral, din partea preşedintelui Iohannis, să plătească imediat suma respectivă statului român. (...) Ar fi un exemplu pentru toţi românii”, a spus Teodorovici.

Klaus Iohannis şi soţia sa, Carmen Iohannis, au pierdut definitiv casa din centrul municipiului Sibiu, unde funcţionează sediul unei bănci, în noiembrie 2015, în urma unei decizii a Curţii de Apel Braşov, după un proces care a durat mai mult de 16 ani.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-07-06

TAGURI: klaus iohannis, chirie, imobil, sibiu, eugen teodorovici,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
06 Iul 2018

Ați remarcat dacă președintele Iohannis a fost publicat pe site-ul ANAF cu suma pe care ministrul Teodorovici zice că o datorează, sau dacă Vâlcov, Sebastian Vlădescu sau alți politicieni sunt printre cei publicați pe site-ul ANAF, cu sumele datorate către buget care ar fi fost publicate de presă ca urmare a unor hotărâri judecătorești ? Remarcați totuși că articolul nu precizează dacă astfel de sume stabilite de instanțe ar fi printre cele care ar trebui încasate de ANABI ?
BELINO
06 Iul 2018

DAR CU BANI SI AVEREA DIN BRAZILIA CUM RAMINE ? FERMELE PE NUMELE LUI FITU SI VINDUTE ? DAR AFACEREA TEL DRUM SI BELINA CUM RAMINE ?
MIKIM
06 Iul 2018

Beline-ai, mai pune mana pe carte si lasa feisbucu!
LEVST.
06 Iul 2018

la fel de moral si legal ar fi si o amenda pentru ca NU a platit la timp datoriile catre stat...Si -la modul " in mare"- as pune o mana in foc, ca in toata Romania sunt cel putin o mie de VIP-uri politice(si administrative), in capitala si judete, care prejudiciaza statul cu milioane/ anual, doar neplatindu-si anumite taxe si impozite..
PRESS
06 Iul 2018

disperarea lui dragnea este maxima.oamenii normali la cap din psd sa fie realisti si sa nu -l mai urmeze pe acest infractor periculos cu viitor zero.
BOOYAKA
06 Iul 2018

Ar fi corect şi MORAL ca toti hotii din PSD si acolitii(ALDE__+UDMR) sa plateasca pana la ultimul ban tot ce au furat in Romania de 30 de ani!ANAF a identificat 5 bugetari cu averi mai mari de 100 milioane euro!:)))Cand si cum au furat banii astia ,ca despre bugetari stim totul! Iohannis a tinut contractele de inchiriere la vedere si a platit tot ce datora statului!Iar banii din chiria imobilului respectiv nu se cuvin statului ci despagubiri pentru cei care au castigat procesul de mostenire!
ANONIM
07 Iul 2018

ASA-I LA NOI ''CAINELR MOARE DE DRUM LUNG SI PROSTUL DE GRIJA ALTUIA '' AICI ERA VORBA DE PREACINSTITUL FUHRER IOHANIS ASA CA LASA-TI-I PE CEILALTI PANA LE VINE RANDUL NU SARITI CA ''MUSCA IN AIA A IEPEI' NISTE HOTZI PARLITZI SI EL SI NEVASTA-SA'
ANONIM
07 Iul 2018

Dar cu uzulfruct de la acești bani cum ramane??? Palmierul asta STERP a spus ...din banii obținuți am luat alte case.......si cand te gândesti ca a spus că își va ridica imunitatea, dacă iese președinte ....si porcul spune numai pe asta ca e cald ...de ce nu ar mânca si el ...CACAT....pofta buna lui si susținătorilor LUI..BLESTEMAT FIE CEL CE VA MAI PUNE STAMPILA PTR EL....SAU CEI CE II FACILITEAZA VOTURI FALSE....AMIN
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...