2019-03-19 04:58


TEODOROVICI, atac dur la adresa lui TUDOSE și a miniștrilor care îl susțin: „Eu sunt de partea partidului!”

 |  11:00
TEODOROVICI, atac dur la adresa lui TUDOSE și a miniștrilor care îl susțin: „Eu sunt de partea partidului!”

Preşedintele Comisiei pentru buget din Senat, Eugen Teodorovici, intervine şi el în conflictul din PSD şi îi atacă pe Mihai Tudose şi pe miniştrii Transporturilor, Fondurilor Europene şi Turismului, care şi-au declarat susţinerea pentru premier, el spunând că "este nevoie ca cei care conduc partidul să dea dovadă de înţelepciune şi de pragmatism", astfel încât deciziile care vor fi adoptate luni în CEx "să asigure guvernarea acestei ţări într-un mod eficient şi cu bun simţ", informează News.ro.

"Câtă lipsă de maturitate politică şi, mai ales, profesională reiese din linguşeala adresată premierului, prin care se atribuie exclusiv acestei guvernări reuşita desemnării autorităţilor de management sau a primirii banilor europeni din exerciţiul financiar 2014-2020. Nici măcar nu merită osteneala de a-i mai aminti (pentru a câta oară?) actualului ministru delegat al fondurilor europene că acestea nu reprezintă nicidecum reuşite, acreditarea realizându-se cu întârziere şi oricum nu în mandatul acestuia, iar marea parte din fondurile europene primite de România şi gestionate de domnia sa fiind aferente proiectelor fazate din exerciţiul financiar anterior", afirmă senatorul PSD într-un mesaj postat pe Facebook, referindu-se la ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica.

„PSD reprezintă singura soluţie reală...”

 

Teodorovici continuă atacul, de această dată la adresa ministrului Transporturilor, Felix Stroe, care şi-a declarat şi el susţinerea pentru Mihai Tudose, afirmând că "premierul are responsabilitatea actului de guvernare, dar trebuie să aibă şi decizia".

"La fel de îndepărtată de realitate este şi promisiunea ministrului Transporturilor, care doreşte să ne facă să visăm că metroul până la aeroportul Otopeni va fi operaţional până la jumatatea anului 2020. Acestei promisiuni lipsită de respect faţă de noi toţi nu-i dau crezare nici măcar angajaţii domniei sale (...)", afirmă fostul ministru PSD.

El îl critică şi pe ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, spunând că "declaraţiile de genul „mă aștept ca în viitorul CExN să discutăm mai mult despre modalităţile în care acest Guvern să funcţioneze şi mai bine decât a funcţionat până în prezent”, ar trebui înlocuite cu discuţii aplicate, profesioniste, centrate pe măsuri şi ţinte concrete".

Următorul ministru criticat de Teodorovici este cel al Finanţelor: "De ce s-a refuzat schimbarea acestui ministru, care nu a fost capabil să adopte nici măcar o măsură de încurajare şi stimulare a mediului de afaceri, care nu a fost capabil să prevină situaţia generată de mesajul premierului de instigare la ură între cetăţeni şi multinaţionale, între cetăţeni şi sistemul bancar, între companiile de stat şi cele private? Care sunt argumentele premierului Tudose pentru menţinerea în funcţie a acestui ministru de finanţe?".

Teodorovici susţine că o altă dovadă din lunga listă a modului greşit de abordare a problemelor curente de către actualul premier este şi situaţia de la Ministerul Afacerilor Interne, unde Tudose ar fi trebuit să clarifice cât mai urgent cine au fost cei care l-au susţinut pe poliţistul acuzat de pedofilie, dacă şefii acestuia ştiau, dacă şeful Poliţiei i-a pus la dispoziţie toate informaţiile, cine a încercat şi în ce mod să îl protejeze.

"Pentru cei care încă se mai întreabă de partea cui sunt, poziţia mea este una foarte clară, aşa cum a fost şi cu ocazia moţiunii de cenzură faţă de “Guvernul Grindeanu”: sunt de partea partidului! Poate mai mult ca oricând, este nevoie ca cei care conduc partidul să dea dovadă de înţelepciune, pragmatism, viziune şi, nu în ultimul rând, să înţeleagă şi să demonstreze faptul ca PSD, cel mai mare şi important partid din România, reprezintă singura soluţie reală pentru ca potenţialul urias al acestei ţări să fie pus în valoare pentru binele tuturor românilor, oriunde s-ar afla", adaugă fostul ministru al Finanţelor, care de-a lungul timpului a fost criticat sau ironizat de către liderul PSD, Liviu Dragnea, fiind ameninţat chiar că va fi retras de la conducerea comisiei de buget, după depunerea amendamentului la Ordonanţa privind Split TVA prin care măsura să fie obligatorie doar pentru firmele care au contracte cu statul. .

Comitetul Executiv Naţional al PSD se întruneşte luni, de la ora 16.00, pentru a tranşa conflictul apărut la vârful partidului.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-01-15

TAGURI: teodorovici, psd, tudose, marius nica, felix stroe, ionut misa
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ALEGERI ANTICIPATE
15 Ian 2018

Pentru determinarea nr. de parlamentari, care in prezent, in mod ciudat, ii dublu fata de nr. aprobat prin referendumul din 2009 si dimensionarea corecta a serviciilor Parlamentului trebuie sa se aiba in vedere atat criteriile de eficienta operationala cat si de cheltuire economicoasa a fondurilor publice precum si algoritmii sau normele standard utilizate de parlamentele tarilor europene, tinand cont de raportarea la nr. de locuitori, dar si de PIB-ul pe cap de locuitor care sa fie asemanator cu cel din Romania. In Romania, in ciuda cerintelor obiective impuse de progresul national si bine cunoscute din mosi stramosi, sunt infiintate si supradimensionate multe organizatii (unele parazitare) sau institutii administrative ale statului pe care P.I.B. nu le mai poate sustine cu resurse, fiind necesare impruputuri externe, de la FMI, B..E.I., etc pentru a realiza consumuri inutile, ceea ce duce la indatorarea nejustificata a generatiilor viitoare. Imprumuturile externe sunt recomandate a fi folosite doar pentru investitii productive, altfel repartizate pentru consumul neproductiv duce la saracire nationala......
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...