2019-02-21 07:58


Teoria conspirației după Ponta: Fostul premier îl acuză pe Iohannis că a folosit tragedia Colectiv ca să îl schimbe

 |  01:58
Teoria conspirației după Ponta: Fostul premier îl acuză pe Iohannis că a folosit tragedia Colectiv ca să îl schimbe

Într-un interviu acordat marți postului TV Sud, fostul premier Victor Ponta a lansat acuzații foarte grave la adresa președintelui Iohannis și a altora care au dorit schimbarea lui chiar „călcând pe cadavre”. După ce l-a citat intenționat greșit pe Iohannis cu „a trebuit să moară oameni…”, Victor Ponta i-a acuzat pe „cei care doreau schimbarea Guvernului” că „erau dispuși ȘI LA FIGURAT ȘI LA PROPRIU să calce pe cadavre”.

Astfel, deși nu foarte clar, Ponta însăilează cu foarte mare ușurință, într-un interviu aparent nevinovat, o acuzație extrem de gravă care poate fi înțeleasă în mai multe feluri. În contextul isteriei teoriilor conspirației ca s-au lansat în jurul tragediei de la Colectiv, Ponta aruncă o frază din care s-ar putea înțelege chiar că președintele împreună cu alții, pe care nu îi numește, ar fi în spatele nenorocirii care s-a soldat cu 63 de morți.

Iată citatul exact, așa cum l-a rostit la TV Sud:

„… atunci era momentul în care trebuia să demisionez, din multe motive, dar unul singur, pe care îl pot rezuma într-o frază, care nu a fost rostită de mine, ci de altcineva, a spus așa: 'Au trebuit să moară oameni ca să schimbăm Guvernul ăsta'. Ori, eu, atunci, știam că cei care doreau schimbarea Guvernului erau dispuși și la figurat, și la propriu să calce pe cadavre. Ori, eu sunt un om care am fost construit altfel și nu cred că merită să ții de o funcție călcând peste cadavre. Alții au considerat că merită lucrul ăsta (aluzie la Gabriel oprea? - n.r.), eu nu. Și, repet, gândindu-mă și la cei care au avut încredere, care m-au sprijint, era momentul potrivit”.

Citatul greșit, repetat până devine adevăr

După cum se observă, Ponta îl citează intenționat greșit pe Iohannis, pentru a legitima printr-o minciună teoria conspirației împotriva sa printr-un citat care nu a fost niciodată rostit de președinte, dar prin care îl acuză că ar fi orchestrat totul, inclusiv tragedia de la Colectiv.

În realitate, frazele exacte rostite de Iohannis, după demisia Guvernului și la care s-a referit marți Ponta au fost: „Târziu, foarte tarziu, Guvernul a demisionat. A fost nevoie să moară oameni ca această demisie să se producă. Dacă s-ar fi respectat și s-ar fi impus respectarea normelor niciunul nu ar fi trebuit să moară”.

Dar Victor Ponta nu s-a oprit aici. Raspunzând despre așteptările sale de la 2016, fostul șef de guvern a continuat acuzațiile punând la îndoială încă o dată tot ce s-a întâmplat, spunând că speră „să ne lăsăm mai greu păcăliți de diverse scheme și strategii de păcălit oamenii”  și aruncând încă o dată vina pe Iohannis și repetând citatul mincinos și rău-voitor: „Nu vreau să fie considerat un atac la adresa cuiva, dar aș vrea să trăiesc într-o țară în care să nu mai aud niciodată o enormitate de genul 'a fost nevoie să moară oameni ca să schimbăm un guvern'. Nu am auzit niciodată în politică ceva mai urât de atât și nu aș vrea să mai trăiesc într-o țară în care așa ceva se consideră normal”.

Ponta a aplicat aproape ca la carte fraza celebră atribuită lui Lenin, dar și lui Goebbels: „O minciună spusă de suficient de multe ori devine adevăr”.

Sacrificiul, ca deosebire de criminali

După care a explicat „oamenilor” cum s-a sacrificat, pentru că el nu e ca Iohannis și criminalii care au conspirat pentru schimbarea Guvernului său.  „Vreau să înțeleagă totuși oamenii cum am ajuns să renunț la o funcție importantă, care ți-a fost dată prin votul oamenilor: nu e o decizie ușoară, dar, repet, spre deosebire de alții, nu sunt dispus să calc pe cadavre ca să obțin o funcție sau ca să obțin puterea. Nu am fost niciodată și nici nu voi fi vreodată, poate că e un punct slab al meu ca politician, dar cred că e un punct tare ca om", a mai spus Ponta, care, după cum vedeți, a mai spus un neadevăr pe care l-a reluat de multe ori, sperăm noi nu suficient ca să devină adevăr, anume că el a deținut o funcție care i-a fost „dată prin votul oamenilor”. Ori din funcția pe care a obținut-o prin votul alegătorilor, adică aceea de deputat, nu a demisionat, iar funcția de premier nu este o funcție aleasă de oameni ci prin alte proceduri constituționale.

Candidează dacă îl „pun pe listă”

În rest, fostul premier Victor Ponta și-a făcut de treabă marți „în teritoriu”, cum se spune la Parlament. În afară de interviul de la TV Sud, el a fost la cabinetul lui de deputat de la Târgu Jiu.

La Târgu Jiu a mers cu președintele executiv al PSD Gorj, Ion Călinoiu, la biroul său parlamentar, ocazie cu care jurnaliștii l-au întrebat dacă mai candidează la alegerile parlamentare din 2016: „Dacă mă pun pe listă, da. În 2016, îmi doresc să fim sănătoși și toate lucrurile bune pe care le-am făcut în anii aceștia să continue, că nu trebuie făcut nimic altceva decât să nu stricăm ce s-a început. Proiectul meu este întotdeauna alături de PSD Gorj. Dacă ei mă vor (cei de la Gorj — n.r.), eu îi vreau, toată lumea e mulțumită”. El le-a transmis mulțumiri celor din Gorj care au fost alături de el în campaniile electorale și de care e convins că o să îi fie alături și în 2016.

Cu același prilej, Ponta a mai vorbit despre demisia lui: „Nu pot să spun că a fost un lucru plăcut sau un lucru care m-a bucurat, dar, în viață, important e ce lași în urmă și eu cred că oamenii pot să aprecieze și ceea ce am făcut și ceea ce n-am reușit să facem”. El a spus că la „momentul oportun” ne va povesti cu cine s-a sfătuit înainte de a demisiona.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-12-23

GALERIE MEDIA


TAGURI: teoria conspiratiei, victor ponta, premier, klaus iohannis
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


IN DESEU GALACTIC!
23 Dec 2015

e galactic, un deseu galactic!! numai cati bani a aruncat de la bugetul de stat ca sa organizeze paranghelia sectanta de la arena nationala....
GORJUL CU CELEBRITATI
23 Dec 2015

Pinocchio si-a adus aminte ca are si niste alegatori, parca prin gorj?! frumos, zona cu celebritati politics precum prof univ n mischie si celebrul strutolog Toni grebla...success Nene viorel, si mititica de la tg. jiu e foarte celebra!!
CRISTESCU
24 Dec 2015

degeaba gandesti, pe tine nu te-a schimbat, poate schimbi singur, a schimbat doar primul minstru, si ce decurge din aceatsta. Oricum, ai fost cel mai prost prim ministru ales de istorie!
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...