2017-01-21 06:22

POLITICA


Teoria complotului în cazul DSK prinde contur

 |  18:09
Teoria complotului în cazul DSK prinde contur

Controversele din jurul scandalului sexual în care a fost implicat Dominique Strauss-Kahn revin în prim-plan după ce, pentru prima oară de la declanşarea cazului, mai multe indicii care susţin existenţa unei conspiraţii în jurul fostului director al Fondului Monetar Internaţional au fost publicate.

Edward Jay Epstein a realizat o anchetă jurnalistică publicată în „New York Review of Books”, în urma căruia susţinătorii teoriei unei manipulări politice în cazul DSK au primit mai multe confirmări în acest sens. Materialul prezintă cum doi angajaţi ai hotelului în care s-a petrecut presupusul atac sexual asupra cameristei Nafissatou Diallo se bucură în aşteptarea poliţiei care fusese anunţată despre incident. Anterior, unul dintre aceştia o însoţise pe cameristă în biroul de securitate al hotelului, unde avea să declare tentativa de viol. „Cei doi bărbaţi se mişcă şi se felicită ca şi cum ar dansa pentru a celebra un adevărat succes... apoi se aşază lângă o uşă de la intrare, pentru a aştepta poliţia care trebuia să sosească”, se arată în material.

Un alt aspect prezentat în ancheta jurnalistică se referă la posibilitatea interceptării telefonului fostului director al FMI. Strauss-Kahn a reclamat dispariţia unui BlackBerry, despre care bănuia anterior că este subiectul unei supravegheri electronice. Potrivit unor documente, ultimul semnal transmis de pe terminalul aparţinând lui DSK a fost înregistrat la ora 12.51, la aproximativ o jumătate de oră faţă de momentul când camerista de la hotelul Sofitel a reclamat tentativa de viol asupra sa. Aparatul a dispărut fără urmă şi nu a fost găsit nici până astăzi.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639266-04-01Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image