2018-12-14 22:42


Theodor Stolojan: România îşi protejează graniţele mult mai puternic decât alte țări din Schengen

 |  13:38
Theodor Stolojan: România îşi protejează graniţele mult mai puternic decât alte țări din Schengen

Europarlamentarul Theodor Stolojan a declarat, referitor la decizia Belgiei de a ridica la nivel maxim alerta teroristă pentru capitală, că la Bruxelles, când sunt demonstrații sau amenințări "se iau măsuri de securitate deosebită". Acesta a ţinut să precizeze că România are măsuri de protecție a granițelor externe mult mai puternice decât alte țări care sunt în spațiul Schengen.

"În Parlamentul European intră zilnic foarte mulți vizitatori. Sunt sute de vizitatori care parcurg măsuri de securitate, exact ca la aeroport. Suntem obișnuiți cu acest gen de măsuri de securitate maxină. În jurul Parlamentului, uneori, se pun garduri cu sârmă ghimpată pentru a preveni", a afirmat Theodor Stolojan, potrivit b1.ro.

Europarlamentarul a precizat totodată că atentatele de la Paris "arată cât de bine sunt gândite aceste acțiuni. Nu sunt o întâmplare, ci sunt coordonate de o rețea care trebuie identificată de către cei care sunt plătiți pentru așa ceva".

"Problema nu e în interiorul spațiului Schengen, ci protecția granițelor externe ale acestuia. O serie de țări nu sunt în stare să își protejeze granițele externe cu țările din afara zonei euro", a completat europarlamentarul.

Theodor Stolojan a ţinut să precizeze că România are măsuri de protecție a granițelor externe mult mai puternice decât alte țări care sunt în spațiul Schengen.

"Suntem în situația greu de definit în care Europa e dispusă să își deschidă granițele refugiaților, dar consideră că România și Bulgaria nu sunt pregătite să facă parte din spațiul Schengen. România are măsuri de protecție a granițelor externe mult mai puternice decât alte țări care sunt în spațiu", a afirmat europarlamentarul Theodor Stolojan. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-22

TAGURI: theodor stolojan, romania, masura, protectie, granita, puternic, tara, schengen
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...