2017-01-21 04:15

POLITICA


Theodor Paleologu: Protestul parlamentar al USL seamănă cu un autogol

 |  12:56
Theodor Paleologu: Protestul parlamentar al USL seamănă cu un autogol

Vicepreşedintele PDL Theodor Paleologu este convins că Opoziţia riscă să piardă voturi dacă va continua protestul parlamentar, acţiune pe care a caracterizat-o “autogol”. Paleologu susţine că există şi parlamentari USL care doresc să renunţe la această “greşeală politică care generează situaţii caraghioase”.

Paleologu consideră că boicotul parlamentarilor PSD şi PNL face ''un mare bine'' Puterii actuale, pentru că îi mobilizează mai bine pe parlamentarii ei la vot.

''Simţul ridicolului s-ar putea să îi ajute pe unii din liderii Opoziţiei să depăşească această situaţie şi se pot găsi formule elegante, pentru că, evident, acum este greu să întrerupă protestul parlamentar, pentru că ar fi un semn de slăbiciune, dar şi să îl continue nici asta nu este o soluţie. Deci trebuie să găsească posibilitatea elegantă de a ieşi din acest impas. Este un impas pentru Opoziţie, pentru că s-a văzut foarte clar că avem cvorum; deci nu este absolut niciun fel de problemă pentru majoritate să funcţioneze în continuare, cel puţin la Camera Deputaţilor, este evident acest lucru. Iar problema este comicul situaţiei. Au fost ieri (n.r. marţi) momente de un comic extraordinar. (...) Există situaţii care nu pun într-o lumină tocmai serioasă acest demers'', a mai spus vicepreşedintele PDL.

În opinia sa, protestul Opoziţiei este ''contraproductiv'', o greşeală politică ''din prea multă patimă'' care generează pentru USL probleme mai mari.

''Dezavantajele sunt mai mari decât beneficiile. (...) Este o poziţie derizorie. Ei riscă, în felul acesta, să piardă din avantajul pe care îl au în sondaje. Eu chiar aş vedea în asta (n.r. în protestul Opoziţiei) un mare ajutor pe care îl dă USL. Ne ajută să ne mobilizăm mai bine la Camera Deputaţilor. Avem într-adevăr o problemă la Senat, unde în mai multe comisii nu avem majoritatea '', a menţionat Paleologu.

Theodor Paleologu susţine că sunt unii parlamentari USL care îşi doresc să renunţe la protest.

''Nu sunt toţi ghidaţi numai de patimă şi partizanat. Cred că unii îşi doresc să ieşim din acest impas, însă trebuie găsită o formulă elegantă, (...) este greu acum pur şi simplu să revină la lucrările Parlamentului. (...) Nu le face bine această atitudine, pentru că efectiv îşi iau scatoalce de la noi, cum să spun, ne oferă gratuit posibilitatea de a-i pune la punct, cum s-a văzut ieri (n.r. marţi). (...) Este un autogol această grevă parlamentară. Eu văd în asta un protest parlamentar, nu este vorba de chiulangeală, dar este un autogol. Este o greşeală politică, care generează în serie situaţii caraghioase'', a mai spus acesta.

În ceea ce priveşte o eventuală înlocuire a Robertei Anastase de la şefia Camerei Deputaţilor Paleologu a arătat că în PDL nu a avut loc o astfel de discuţie.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-06-17

TAGURI: Theodor Paleologu, protest parlamentar, psd, pnl, camera deputatilor, opozitie, Roberta anastase, inlocuire, vicepresedinte pdlComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

SPECTATOR
22 Feb 2012

Surasul unui dobitoc!

Adauga un comentariu

Random image