2018-11-16 11:50


Titus Corlăţean vrea sediu nou pentru Ministerul de Externe

 |  19:24
Titus Corlăţean vrea sediu nou pentru Ministerul de Externe

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, vrea un nou sediu pentru diplomaţia românească, motivul invocat fiind acela că ţara noastră va deţine în 2019 preşedinţia prin rotaţie a UE. Corlăţean a declarat, joi, că realizarea unui nou sediu pentru instituţia pe care o conduce reprezintă o necesitate, nicidecum o extravaganţă.

"Am subliniat necesitatea pentru MAE de a avea un sediu nou. Această necesitate corespunde unei realităţi, nu impune nici o extravaganţă, nici o aspiraţie în materie de înălţimi. Am văzut şi eu comentarii publice preluate de o parte a presei privind nu ştiu ce turn cât Casa Scânteii şi de un volum similar. Sunt departe de realitate", a afirmat Corlăţean.

 

El a subliniat că MAE nu şi-a propus, nu are nici capacitate şi nu ar obţine nici finanţare de la Ministerul Finanţelor pentru un "sediu megalomanic". "Noi suntem la faza în care MAE are un teren pe care trebuie să îl folosim, să îl punem şi în valoare şi să discutăm cu Ministerul Finanţelor Publice, atât de drag nouă, să putem obţine un început de finanţare pentru studiul de fezabilitate, pentru proiectare, care să permită ca România, statul român să aibă un sediu corespunzător, de nivel european, pentru MAE. Nu uitaţi că Preşedinţia UE pe care România o va asuma în 2019 presupune un set întreg de vizite, de reuniuni, de negocieri, consultări, şi trebuie ca România să ofere totuşi o instituţie civilizată", a afirmat Corlăţean. Potrivit ministrului de Externe, diplomaţii care lucrează la etajul trei al sediului actual al MAE au "condiţii departe de a fi numite civilizate".

 

"Şi când ai 10-12 persoane într-un spaţiu restrâns, să vrei să ai şi viteză de reacţie, şi calitatea muncii diplomatice, e un pic mai greu. Plus că MAE e răspândit în nu ştiu câte clădiri prin Bucureşti, ceea ce e anormal, trebuie să funcţioneze într-un singur sediu", a argumentat Corlăţean, care a arătat că noul sediu al MAE este şi punct în programul de guvernare. Ministrul de Externe a mai spus că actualul sediu este şi revendicat de o organizaţie sindicală şi de "cineva din familia regală sau nu", ceea ce este "un punct de presiune suplimentară" asupra MAE. MAE a obţinut din vara anului trecut aprobarea pentru a construi un nou sediu pe un teren aflat în zona Casa Presei, la Piaţa Montreal.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-25

TAGURI: Titus, Corlatean, Ministerul, Externe
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...