2019-05-21 06:25


Toader, despre OUG de modificare a codurilor penale: "Analizăm!". Ce spune despre amnistie şi graţiere

 |  13:25
Toader, despre OUG de modificare a codurilor penale: "Analizăm!". Ce spune despre amnistie şi graţiere

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, afirmă că nu ştie dacă ordonanţa de urgenţă pentru modificarea Codului penal şi a Codului de procedură penală va fi gata până la finalul anului.

 "În momentul acesta analizăm să vedem în ce măsură reluăm proiecte de anul trecut", a spus Toader.

Întrebat când va fi dată ordonanţa pentru amnistie şi graţiere, Tudorel Toader a spus: "Veşnica întrebare şi veşnicul răspuns. Şi vă repet, răspunsul pe care l-am tot dat la această întrebare este valabil şi astăzi".

Întrebat în continuare dacă această ordonanţă va fi dată până la finalul anului, Toader a repetat că are acelaşi răspuns pe care l-a tot dat.

De asemenea, el a fost întrebat dacă până la finalul anului va fi gata proiectul de OUG pentru Codul penal şi Codul de procedură penală.

"Nu ştim. Nu ştim pentru că trebuie examinat. Acuma eu v-aş aminti sau aş reaminti următorul lucru: anul trecut, în 2017, sper să nu greşesc, pe 18 august 2017, Guvernul adopta un proiect de lege pentru modificarea Codului penal în acord cu deciziile Curţii Constituţionale şi pentru transpunerea directivei privind confiscarea extinsă. Proiectul de lege a fost în dezbatere, a fost în transparenţă decizională, l-a adoptat Guvernul şi l-am trimis în Parlament la Comisia specială. Acolo în Comisia specială - sigur, are competenţe constituţionale - şi a adăugat multe alte soluţii, dintre care unele constituţionale, s-a dovedit, altele neconstituţionale. Prin urmare, de la Justiţie a plecat doar proiect de lege pentru modificarea Codului penal în acord cu deciziile Curţii şi confiscarea extinsă, mai departe e competenţa legiuitorului", a spus el.

În continuare, Toader a amintit că, în noiembrie tot anul trecut, de la Ministerul Justiţiei a plecat un proiect de lege pentru modificarea Codului de procedură penală în acord cu deciziile Curţii Constituţionale şi în acord cu transpunerea directivei privind consolidarea prezumţiei de nevinovăţie.

"Nimic mai mult, nimic mai puţin. Proiectul a fost adoptat de Guvern şi trimis la Parlament spre legiferare, Parlamentul sigur are libertatea şi a venit şi cu alte soluţii. În momentul acesta analizăm să vedem în ce măsură reluăm proiecte de anul trecut pentru că există jurisprudenţa CC încă din 2009, care spune aşa «se justifică urgenţa adoptării unei ordonanţe de urgenţă în vederea traspunerii unei directive europene pentru evitarea procedurii de infringement», ceea ce înseamnă că aproape ne putem întoarce la ceea ce anul trecut la Ministerul Justiţiei am propus", a mai spus Toader.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-12-13

TAGURI: tudorel toader, oug, modificare coduri penale,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


NEGRO
14 Dec 2018

Aceasta sluga imbecila a infractorilor, domnul Tudorel Toader, este produsul, iar dupa protapirea in fruntea ministerului Justitiei, unul dintre autorii sistemului mafiot de devalizare a Romaniei. Desigur, nu este singurul. Majoritatea membrilor actuali ai Curtii Constitutionale sunt straini de stiinta apararii cetatenilor de infractori, simple fantose rasucite cu cheia de interlopii stapani pe buzunarele si mai ales pe constiintele lor. Noi, cei fara putere, atat ii avertizam. Minciuna are picioare scurte. Iar domnia lor, a celor fara de creier, nu va fi vesnica. Iar protectorii lor, infractorii stiu pe cine sa invinuiasca primii si mai ales sa se debaraseze de dansii. Asa ca nu totdeauna fratii domnului Dracu reusesc sa treaca puntea. Unii chiar se ineaca la mal. Iar semnalele prabusirii totale a unui sistem mafiot sunt chiar credintele false ale invulnerabilitatii lui. Fiecare croncanitoare pre limba ei... piere! Iar poporul are intotdeauna dreptate. A spus-o chiar unul de-ai lor, acum prefacut pocait, dar si pocit!
Random imageUltimele stiri


STARBAG