2019-05-20 01:56


Toader, prima reacţie după valul de eliberări: Înalta Curte să respecte legea

 |  11:10
Toader, prima reacţie după valul de eliberări: Înalta Curte să respecte legea

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, în contextul eliberărilor de miercuri seară, că instanţa supremă trebuie să respecte legea privind formarea completurilor de judecători, subliniind că încă din 2014 legea prevede modalitatea în care trebuie constituite.

„Înalta Curte să respecte legea şi să formeze completele cum spune legea încă din 2014. Dacă să spunem că în 2014, poate n-au înţeles, ulterior a venit o decizie a CCR care a explicat.

Dacă nici după decizia Curţii, se modifică legea, a treia oară şi spui că o ţinem pe-a noastră, preşedinţi suntem noi şi restul îi tragem aleatoriu.

Îi întrebaţi de dânşii de ce nu au respectat legea. Până la urmă, toţi trebuie s-o respecte, chiar dacă e judecător”, a declarat ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, miercuri noaptea, eliberarea mai multor persoane în dosare în care avocaţii condamnaţilor au contestat alcătuirea completurilor de cinci judecători, şi au fost puşi în libertate, după câteva ore, Rudel Obreja, Constantin Niţă şi Dan Şova.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-12-20

TAGURI: tudorel toader, eliberari, inalta curte,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


# RÂS A PAGUBĂ
20 Dec 2018

REZULTAT : PROFU A DAT ,, PATALAMA " LA HOŢI ....
ANONIM
20 Dec 2018

Toti borfasii mafiei psd care a jecmanit Romania vor fi in libertate iar tara se va transforma in STAT MAFIOT UNDE HOTIA A DEVENIT OBLIGATORIE.
RO TARA FARA ROST
20 Dec 2018

https://www.comisarul.ro/articol/video-imagini-socante!-priviti-ce-le-au-facut-mili_977377.html
NEGRO
20 Dec 2018

Maurul si-a facut datoria. Maurul dat drumul la criminali si tlhari, maurul trebuie sa plece. Da. Domnul Dragnea i-a propus un post european, maurul trebuie sa mearga pana in panzele albe cu amnistia si gratierea devalizatorilor Romaniei. Un cald salut, maurule, ne-ai inselat pe toti, sa fii vesnic pe unde te-ai aciua! Caci in Tara noastra nu vei mai avea loc! Du-te invartindu-te asistentule universitar, ca ti-ai mancat bruma de cariera la adapostul Prostiei si a Lacomiei neinfranate! Sa nu-ti mai auzim de nume si de fire !
VAIDE NOI
21 Dec 2018

Ce bine este ...Cine fura mult SCAPA DE PUSCARIE .. Cine fura o gaina face puscarie...Sa tot furi in Romania...BRAVO.
# INJUSTIţIA
22 Dec 2018

CINE VIOLASESERĂ justiţia RÂZÂND ??? NU TT ???
ANONIM
27 Dec 2018

Opinați că ministrul de la justiție dorește să atragă atenția celor ce au atribuții și responsabilități în spețele menționate de articol că este o practică nespecifică instanțelor românești eliberarea deținuților după prima pronunțare a instanțelor ,în cazurile în care se judecă contstații precum cele menționate în articol ?
ANONIM
28 Dec 2018

Ați zice că decizia CCR, pusă în aplicare de instanțele judecătorești, încalcă alte decizii anterioare ale CCR , recente, ale acelorași judecători, referitoare la practica judecării proceselor și a recursurilor, chestiuni ce anterior le permiteau procurorilor să formuleze recursuri la deciziile instanțelor în spețele de suspendare a executării pedepselor ?
ANONIM
28 Dec 2018

Remarcați și faptul că judecătorii se supun numai legii și că deciziile CCR sunt general obligatorii, ?
ANONIM
28 Dec 2018

Remarcați totodată că astfel de decizii ale instanțelor, pronunțată ca urmare a deciziei CCR, deși procesele s-au judecat într-o instanță judecătorească oficială, stabilesc și că încarcerarea celor condamnați ar fi fost ilegală ?
ANONIM
28 Dec 2018

Ca urmare a punerii în evidență a unor astfel de aspecte referitoare la legiferarea, funcționarea, decizia și controlul în justiție și magistratură , ați afirma că este evidentă o preponderență a "practicanților ilegali" de, legiferare, magistratură și constituționalism ce contribuie la astfele de "problematici publice de organizare și funcționare a instituțiilor" ?
# PARAFRAZă
30 Dec 2018

HOŢ la HOŢ nu-ș scoate OCHIUL
Random imageUltimele stiri


STARBAG