2018-12-16 15:47


Toamna se numără voturile

 |  21:00
Toamna se numără voturile

Ultima noutate în materie de reduceri bugetare este comasarea alegerilor locale de anul viitor cu cele parlamentare. Teoretic, localele din 2012 ar fi trebuit să aibă loc în luna mai, iar parlamentarele în luna noiembrie. Membrii Comisiei juridice din cadrul Parlamentului ne oferă detalii despre perioada în care ar putea avea loc alegerile, dar şi modalitatea prin care propunerea PDL poate deveni legală.

Cel mai probabil, alegerile locale din primăvara anului viitor ar putea avea loc mai spre iarnă, laolaltă cu alegerile parlamentare, programate să aibă loc în luna noiembrie a anului 2012. PDL a venit cu această propunere, iar cu câteva mici excepţii, politicienii din Opoziţie nu refuză ideea. Europarlamentarul PDL Cristian Preda crede că alegerile se vor desfăşura “mai degrabă în toamnă”. El a adăugat că “trebuie să existe un acord politic pentru a se stabili un calendar exact. Se pot realiza în toamnă, iar parlamentarii să-şi intre în funcţie la data legală a începerii mandatului”. Şi pedelistul Daniel Buda, preşedintele Comisiei juridice din Parlament, susţine că “din punct de vedere legal se pot muta alegerile locale cu o intervenţie asupra unor acte normative. Localele pot fi mutate în toamnă”. Deputatul PDL a adăugat că există raţiuni importante din punct de vedere economic. „Organizarea localelor şi parlamentarelor, în aceeaşi zi, va reduce din cheltuieli şi va scoate din amorţeală instituţiile”. Alina Gorghiu, secretar în Comisia juridică de disciplină şi imunităţi din cadrul Parlamentului, a declarat, pentru “Puterea”, că în momentul de faţă scenariul propus de către democrat-liberali nu poate fi pus în practică. Ea a adăugat că “PDL va încerca să modifice Legea administraţiei publice locale, astfel încât alegerile să aibă loc în luna noiembrie”. Deputatul PNL Alina Gorghiu a spus că din punctul de vedere al Constituţiei în vigoare, cei din PDL nu pot organiza alegeri parlamentare până când mandatul parlamentarilor nu se va încheia.  Noul mesaj politic la care va apela PDL în alegeri va fi tocmai reducerea cheltuielilor bugetare prin comasarea localelor cu parlamentarele, consideră sociologul Vasile Dâncu. El a declarat pentru “Puterea” că nimic nu se întâmplă fără un sens politic. El este de părere că proiectul este interesant, iar democrat-liberalii vor să inducă electoratului o politică de modernizare şi să renunţe la cea de austeritate. Sociologul consideră că propunerea celor din PDL nu le va crea un avantaj.  “Este greşit. Orice comasare produce o politizare, iar Opoziţia ar trebui să fie de acord cu propunerea înaintată de PDL”.  Opoziţia vrea cât mai repede la urne Din tabăra Opoziţiei, lucrurile par favorabile pentru propunerea democrat-liberalilor. Până acum, copreşedinţii USL, Victor Ponta şi Crin Antonescu, au spus că agreează „orice variantă care ar putea grăbi organizarea alegerilor”. Antonescu a ţinut să afirme că pentru PDL nu va fi o mare afacere, iar, pentru USL, comasarea alegerilor nu reprezintă o dramă. “Mie îmi convine în orice formă'', a declarat ieri şi primarul Constanţei, Radu Mazăre (PSD). 

Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-08-25
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


IONESCU
25 Aug 2011

Eu cred că V.Ponta şi C. Antonescu trebuiau să spună aşa: "Puterea actuală încercă tot felul de variante pentru a câştiga timp şi a cuprinde toată ţara cu pomeni electorale. Nu suntem de acord cu tot felul de mişcări şi modificări de ultimă oră pentru a ne lansa în subiecte sterile şi a abate atenţia de la ceea ce e nevoie să se facă în viitorul apropiat.Dar nu noi decidem, ci ei! Oricum,nici până la iarna viitoare nici bugetarii, nici pensionarii nu vor uita bătaia de joc la care sunt supuşi. Să facă ce vor, dacă aşa îi tae capul! Oricum victoria în alegeri va fi a USL+ului" Parcă nu au vână în ei domnii aceştia, deşi sunt cei mai buni din 90 până acum(cu excepţia unor iluştrii dispăruţi sau prea vârstnici) şi singura soluţie tot unitatea opoziţieiva fi!!
Random imageUltimele stiri


loading...