2016-12-09 07:53

POLITICA


Toată lumea strigă-n cor, pe el îl doare-n cot. Adrian Severin, dă-ne demisia!

 |  13:12
Toată lumea strigă-n cor, pe el îl doare-n cot. Adrian Severin, dă-ne demisia!

Preşedintele PSD i-a cerut ieri europarlamentarului AdrianSeverin să-şi dea demisia din Parlamentul European şi din partid, în urmascandalului declanşat de reporterii de la „The Sunday Times”. Decizia a fostluată la recomandarea socialiştilor europeni. Adrian Severin nu vrea să renunţeînsă la mandat, considerând că nu a comis vreo ilegalitate.

PSD şi-a luat mâinile de pe Adrian Severin, pe care îl considerăresponsabil pentru scandalul declanşat în Parlamentul European de ziariştii dela „The Sunday Times”. Europarlamentarul fusese acuzat de reporterii britanicică a acceptat să primească 12.000 de euro pentru a interveni în favoarea unuiamendament. Dacă în primă fază, conducerea PSD s-a mulţumit să accepteautosuspendarea din funcţia de vicepreşedinte a partidului a lui AdrianSeverin, după ce cazul a ajuns pe mâna socialiştilor europeni soartaeuroparlamentarului s-a înrăutăţit. Socialiştii europeni i-au cerut să-şi deademisia din cadrul grupului, dar şi din Parlamentul European. Ei i-au trimis oscrisoare lui Victor Ponta în care l-au anunţat că Severin şi-a dat demisia, anticipândexcluderea sa din grup. Mai mult, socialiştii europeni i-au ceruteuroparlamentarului să îşi dea demisia şi din Parlamentul European pentru alăsa mandatul să revină altui europarlamentar de la PSD. În faţa dovezilorincriminatorii evidente, social-democraţii au decis să ia aceeaşi măsură.

„Nu te mai credem”

“DeciziaPSD este foarte clară şi foarte fermă, domnul Adrian Severin trebuie sădemisioneze din Parlamentul European şi, de asemenea, trebuie să demisionezedin PSD. Dacă nu va considera de cuviinţă să facă acest lucru, bineînţeles căatunci voi declanşa eu procedura pentru excluderea domniei sale din PSD. Suntconvins că domnul Severin nu este victima unei conspiraţii, poate fi victimapropriei sale erori”, a anunţat Victor Ponta. El a spus că a avut o discuţie cusocialiştii europeni şi că PSD nu a luat o decizie până ce aceştia nu s-aupronunţat. După ce grupul socialist a decis să-l excludă pe Severin, decizia afost urmată în totalitate şi la Bucureşti. Preşedintele PSD i-a transmis lui AdrianSeverin că dacă nu va face acest lucru, va declanşa procedurile de excluderedin partid. “Până mâine (n.r. – astăzi) aştept să îşi dea demisia. Dacă nu o vaface, voi declanşa procedura de excludere”, a precizat Ponta termenul până lacare europarlamentarul îşi poate da demisia de onoare. Liderul pesediştilor a declarat că este mulţumit că a reuşit să iaaceastă decizie în 48 de ore, ceea ce arată o anumită conduită a partidului pecare îl conduce. „Domnul Severin a greşit în activitatea dânsului şi trebuiesă-şi asume responsabilitatea politică. Nu inteţionez să fac vreo judecată şisă spun dacă cineva e vinovat sau nu, îmi doresc ca ancheta PE să stabileascădincolo de responsabilitatea politică orice alt tip de responsabilitate, dacăva fi cazul. Dacă se va dovedi că Severin e nevinovat, îmivoi cere scuze alături de ceilalţi”, a completat Ponta mesajul său către AdrianSeverin. Cu toate acestea, europarlamentarul nu are de gând să-şi de-a demisia,lucru recunoscut şi de preşedintele PSD. “Am discutat azi destul de mult, darnu intenţionează să demisioneze din Parlamentul European. Mandatul deeuroparlamentar nu-i poate fi retras nici de PSD, nici de grupul socialist.Recunosc însă că mi se pare nedrept faţă de PSD, care a obţinut acele voturi,pentru că domnul Severin nu a candidat individual, ci pe lista PSD. Mi se parenedrept ca PSD să piardă practic un mandat în cadrul grupului socialist. Ce potsă fac, să-l torturez pe dl Severin sau ce să-i fac? Eu i-am cerut lucrul ăsta,dacă domnia sa nu doreşte, nu pot să-i fac nimic", a conchis Ponta.

Mănuşă aruncată celor de la PDL

Preşedintele PSD nu i-a uitat însă şi pe adversarii politici de la PDL. „Autrecut şase luni de când preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, acomis un gest mai grav decât al lui Adrian Severin. Şi acesta a fost filmat decamerele de televiziune. Evident, până acum nu a apărut însă vreo demisie. Îiprovoc pe moraliştii din PDL, Monica Macovei şi Cristian Preda, să îi cearăpreşedintelui oficial al PDL, Emil Boc, să o demită pe Roberta Anastase. Regulaeste pentru toţi, nu doar pentru Severin”, a fost mesajului lui Ponta cătredemocrat-liberali. În urmă cu câteva zile, europarlamentarii Cristian Preda şiMonica Macovei i-au cerut lui Victor Ponta să-l excludă din partid pe AdrianSeverin.

Trimis lângă Becali şi Vadim

“GrupulPartidului Social Democrat din Parlamentul European îi cere deputatuluieuropean, Adrian Severin, să respecte deciziile conducerilor PSD şi pe cele alesocialiştilor europeni şi să îşi deademisia atât din partid, cât şi din Parlamentul European. În acestmoment, Adrian Severin se plasează în afara PSD şi S&D şi considerăm că nu mai are poziţia de areprezenta interesele cetăţenilor care l-au votat pentru a-i reprezenta înParlamentul European”, se arată în scrisoarea semnată de europarlamentarii PSD.După demisia din grupul socialiştilor europeni, Adrian Severin urmează săactiveze în grupul independenţilor, alături de Corneliu Vadim Tudor şi GeorgeBecali.

„Sunt un miel sacrificat”

„A demisiona ca răspuns la nişte acuzaţii caresunt mincinoase nu poate să fie în nici un caz o soluţie. Nu este o soluţiecare serveşte nimănui. Ceea ce de fapt mi se cere mie este să mă pun însituaţia unui miel ritual, să fac un sacrificiu ritual pentru ca, prin asta,toată lumea să scape de obligaţia de a explica opiniei publice un adevăr şipentru ca prin asta să se evite până la urmă o investigare a realităţii. Despredemisii din acestea spectaculoase şi spectaculare date peste noapte şi dupăcare nimic nu se mai face, mie mi se pare că nu reprezintă o soluţie serioasă”,a fost răspunsul lui Adrian Severin către colegii săi. La Antena 3,europarlamentarul a spus că “se sacrifică adevărul pentru o bună imagine”. Nicişeful delegaţiei PSD din Parlamentul European nu l-a putut convinge pe Severinsă-şi dea demisia. Dacă ar fi făcut acest gest, locul său în ParlamentulEuropean ar fi fost luat de Minodora Cliveti.

Un om bogat

“Credibilitateamea nu poate fi cumpărată cu 12.000 de euro”, s-a apărat luni Adrian Severin.Conform propriei declaraţii de avere, europarlamentarul are în conturiaproximativ un milion de euro. În 2009, Severin a încasat aproximativ 50.000 deeuro de la Parlamentul European, 50.160 lei ca director al Institutului „OvidiuŞincai“, 21.600 de lei ca profesor la Universitatea „Titu Maiorescu“, 6.810 leide la Curtea de Arbitraj Bucureşti, 71.659 de lei de la un cotidian. În 2008,el a mai luat o indemnizaţie de 10.000 de euro pentru participarea laInternational Advisory Board UniCredit International şi 30.000 de euro pentruparticiparea la Advisory Board de la Chayton Capital Duna Property Fund.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-09-27

Mai multe imagini:
Toată lumea strigă-n cor, pe el îl doare-n cot. Adrian Severin, dă-ne demisia!
zoomComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

WIND
22 Mar 2011

Imi pare rau ca dl.Adrian Severin ne-a facut de ras. Cramponarea asta este jenanta.Ca si comparatia situatiei sale cu 'furtul" Robertei Anastase. Acolo stim cu totii ca pedelistii au cazut intr-o capcana, au fost naivi daca au crezut in intelegerea facut ca opozitia. Imi pare tare rau ca iar suntem pe prima pagina a ziareleo din strainatate cu o alta "pozna" romaneasca. Sau smecherie ?
WIND
22 Mar 2011

Il intreb pe Severin? Pozitionarea asta alaturi de Vadim si Becali ii place? Merita sa fie in situatia asta pentru venitul de 7000 euro? Merita sa iti faci tara de ras cand esti un tip bogat?
COSMIN
23 Mar 2011

merita
MENATWORK
23 Mar 2011

si inca cum merita. Multi ar face coada, si ar renunta fericiti la demnitate, pentru o suma rezonabila. Nici macara n-ar cere excesiv.

Adauga un comentariu

Random image