2017-01-23 22:57


Tom şi Jerry în Parlament

 |  21:00
Tom şi Jerry în Parlament

Parlamentarii Opoziţiei îşi continuă protestul, refuzând rugăminţile PDL de a se întoarce la dezbaterea şi votarea legilor. Opoziţia spune că are patru condiţii pentru a se întoarce la lucru. Cei de la Putere sunt de acord cu o parte dintre acestea. Cu toate acestea, Opoziţia spune că tot nu se întoarce la muncă. Ei invocă mai nou că n-au încredere în guvernanţi.

Invocând faptul că parlamentarii sunt trimiţi la muncă pentru a face legi, cei din Coaliţia de guvernare au făcut nenumărate apeluri către Opoziţie pentru a se întoarce în fotoliile din plen. Asta pentru că lucrările din Parlament sunt blocate din cauza lipsei de cvorum, în plen, comisii sau birouri permanente. Cu toate acestea, pentru a verifica legalitatea lucrărilor, luni şi marţi, o parte dintre parlamentarii Opoziţiei au venit la serviciu. Marius Gerard Necula (PDL), preşedinte al unei comisii parlamentare, a atras atenţia asupra blocării lucrărilor: „Doar renunţarea parlamentarilor din Opoziţie la a face acest boicot poate să fluidizeze activitatea Senatului şi să o ducă în parametri normali”.

Condiţiile impuse de cei din partidele din Opoziţie pentru reîntoarcerea în plen sunt: renunţarea la asumarea răspunderii Guvernului în Parlament pentru anumite legi şi emiterea ordonanţelor de urgenţă, respectarea regulamentelor de funcţionare în Parlament. Celelalte două solicitări s-ar concretiza în: un angajament din partea parlamenatrilor Puterii că vor vota moţiunile Parlamentului prin care cenzurează Guvernul şi, nu în ultimul rând, o garanţie a faptului că preşedintele Camerei Deputaţilor nu va mai frauda voturile, cum s-a întâmplat cu Roberta Anastase la votarea Legii pensiilor.

Opoziţia nu muşcă momeala PDL

Mircea Toader, liderul deputaţilor PDL, a spus, printre rânduri, că sunt anumite condiţii ce vor fi respectate. „Problema de ordonanţe de urgenţă şi de asumare de răspundere a fost lămurită, premierul Ungureanu a declarat că nu va fi un exces de astfel de iniţiative. În legătură cu respectarea regulamentului, când consideraţi că o anumită prevedere a lui este încălcată vom face o pauză de consultări şi vom găsi soluţia împreună”, a explicat Toader, lăsând să se înţeleagă ce compromisuri ar face Puterea.

În replică, Mircea Duşa, liderul deputaţilor PSD, a declarat în exclusivitate pentru ziarul „Puterea”: „Degeaba vorbeşte Mircea Toader. Eu nu pot să am încredere în el şi, mai ales, nu poate să îşi asume nimic. Nu el  trebuie să spună că se vor respecta condiţiile impuse de noi, liderii de partid trebuie să îşi asume. La fel cum nici eu nu pot să iau o decizie în numele PSD. Doar Ponta decide”, a afirmat Duşa. Inclusiv premierul Mihai Răzvan Ungureanu şi-a exprimat regretul că Opoziţia nu a participat la votarea noului Guvern. Preşedintele Traian Băsescu a făcut luni, la consultările de la Cotroceni, un apel pentru ca Opoziţia să revină în Parlament, inclusiv pentru semnarea unor tratate.

Reamintim că protestul parlamentar al USL a fost declanşat la începutul sesiunii legislative, pe data de 1 februarie.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-03-17

TAGURI: Mircea_ Duşa, protest, PDL, greva parlamentarăComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image