2019-01-17 19:39


Traian Băsescu, apel la persoanele cu dublă cetățenie să voteze la prezidenţialele din R. Moldova

 |  07:58
Traian Băsescu, apel la persoanele cu dublă cetățenie să voteze la prezidenţialele din R. Moldova

Traian Băsescu a lansat un apel la cele 100 de mii de persoane cu dublă cetățenie, română și moldovenească, care trăiesc în România să voteze în turul al doilea al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova.

"Sunt un optimist și cred în înțelepciunea poporului Republicii Moldova de a vota pentru menținerea Republicii Moldova pe traiectorie Vest. Mai mult decât atât, fac un apel la toți cei 100 de mii de cetățeni ai Republicii Moldova și ai României în același timp, care trăiesc pe teritoriul României, să meargă duminică la vot. Eu voi fi la vot, la București. (...) Dacă oamenii cu cetățenie română ar ieși toți, duminică, la vot, Maia Sandu ar fi președintele Republicii Moldova și o garanție că Republica Moldova își va menține cursul către Vest și, poate, se ajunge și la unire la un moment dat", a afirmat Traian Băsescu, în cadrul unei emisiuni la TVR1.

Chestionat dacă are în plan, pe termen mediu, o eventuală candidatură pentru o funcție în plan politic la Chișinău, președintele PMP a răspuns negativ.

"Nu am în vedere așa ceva, dar am în vedere să creăm Partidul Mișcarea Populară și în Republica Moldova. Sunt 550 de mii de cetățeni ai Republicii Moldova care dețin și cetățenie românească. Deci, am în vedere consolidarea unei filiale a PMP în Republica Moldova", a precizat fostul preşedinte. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-11-09

TAGURI: traian basescu, apel, persoana, dubla, cetatenie, voteaza, prezidentiale, moldova
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...