2018-12-19 10:25


Traian Băsescu: Cred că în cinci ani nu vor mai fi atentate pe teritoriul UE

 |  11:51
Traian Băsescu: Cred că în cinci ani nu vor mai fi atentate pe teritoriul UE

Traian Băsescu este de părere că, în cinci ani de zile, se vor găsi soluțiile de punere sub control și nu vom mai avea lor atentate pe teritoriul UE. Fostul şef al statului consideră că Uniunea Europeană trebuie să renunțe la discursul corect politic si sa puna pe primul plan securitatea cetățenilor și creștinismul.

Fostul preşedinte este, sâmbătă seara, invitatul emisiunii "Lumini și Umbre" de la B1 TV, astfel că de la ora 21.00 va fi difuzat interviul integral cu Traian Băsescu.

"Nu sunt unul dintre cei care spun că năvălesc mii de teroriști odata cu migrantii. Nu! Ca dovada, în atacul de la Paris au fost identificati doi: unul cert si unul probabil, care au venit in lunile septembrie -octombrie. Acestia au fost utilizati, dar în mod cert mai sunt multi altii. Gândesc eu că în 5 ani se vor găsi soluțiile de punere sub control și nu vom mai avea atentate pe teritoriul UE", a afirmat Traian Băsescu.

Fostul preşedinte a mai spus că „UE trebuie să renunțe la discursul corect politic si sa puna pe primul plan securitatea cetățenilor și creștinismul”.

Problema este dacă avem acum curaj să spunem deschis ce fel de Europă vrem din punct de vedere cultural peste 30 de ani: o Europă islamizată sau o Europă creștină", a completat fostul şef al statului.

Referitor la preşedintele Siriei, Bashar al -Assad, Traian Băsescu a spus că a transmis un mesaj liderilor occidentali când era la conducerea ţării.

"Vă asigur că le-am transmis aliaților noștri și din Nato și din Consiliul European când eram încă în funcție. Am spus: singura soluție să pacificăm Siria este să folosim armata siriană. Occidentul nu a vrut din motive politice ca nu vor sa asigure mentinerea la putere a lui Bashar al-assad. Si eu sunt de acord că Bashar al-Assad este un dictator. Eu am fost cel care a transmis mesajul de la Bashar al-Assad: propunerea mea este hai să lichidăm Statul Islamic, să pacificăm Siria - sigur, aici intra în pachet și lichidarea propriei lui opoziții", a afirmat Traian Băsescu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-21

TAGURI: traian basescu, cinci, ani, atentat, ue
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...