2018-10-16 15:11


Traian Băsescu, despre absenţa lui Iohannis la şedinţa CSM: E o chestiune de respect

 |  10:50
Traian Băsescu, despre absenţa lui Iohannis la şedinţa CSM: E o chestiune de respect

Traian Băsescu a declarat miercuri dimineaţă, în cadrul unei intervenţii la B1 TV, referitor la absența lui Klaus Iohannis de la prima ședință a CSM, că a participa la bilanțul acestei instituţii este o chestiune simbolică şi de respect.

Plenul CSM se reuneşte miercuri pentru a-şi alege noua conducere.

”Este importantă ședința. Anul trecut, domnul Iohannis a participat la sedința CSM. Ședința are două puncte pe ordinea de zi: primul este bilanțul prezentat de conducerea CSM care își încheie mandatul. Al doilea punct este alegerea noii conduceri a CSM. A participa la bilanțul CSM care își încheie mandatul este o chestiune simbolică, de respect. A fi prezent la acest bilanț este un lucru important. La sfârșitul acestei prezentări, președintele are ocazia să se adreseze CSM, exprimând un punct de vedere cu privire la cele prezentate în bilanț, gândurile dansului pentru mersul în continuare al justiției. Mi s-a părul foarte important ca la punctul doi să nu particip, pentru a da acel semnal de independență a CSM”, a precizat Traian Băsescu.

Chestionat dacă președintele Klaus Iohannis își poate trimite un delegat la ședință, fostul şef al statului a spus că ar fi o situație ridicolă.

”Cred că va fi o situație ridicolă, pentru că cel care va fi delegat nu va putea sta în capul mesei CSM. Constiuția este foarte precisă. Cred că delegatul va sta undeva la ușă și va vorbi dacă i se va permite”, a explicat Traian Băsescu. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-06

TAGURI: traian basescu, absenta, iohannis, sedinta, csm, chestiune, respect
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...