2018-11-18 08:43


Traian Băsescu, după alegerea lui Trump: România nu trebuie să intre în alertă

 |  11:06
Traian Băsescu, după alegerea lui Trump: România nu trebuie să intre în alertă

Traian Băsescu a declarat miercuri, pentru News.ro, că victoria lui Donald Trump în alegerile prezidenţiale din SUA este o surpriză, însă România nu trebuie să intre în alertă.

”Este o surpriză că Trump a ieşit preşedintele SUA. Cea mai mare parte a analiştilor şi a politicienilor, inclusiv eu, am crezut în victoria lui Hillary Clinton. Nu s-a întâmplat şi trebuie luat notă că popoarele au punctele lor de vedere şi deja după Brexit, unde poporul britanic a decis să iasă dintr-un proces de globalizare, acum asistăm la un SUAexit, o respingere de către poporul american a guvernării pentru multinaţionale, pentru economic, pentru trusturile globale şi cer o aplecare către popoare”, a declarat Traian Băsescu.

Fostul preşedinte a mai spus că voturile din Marea Britanie şi SUA au însemnat următorul mesaj: ”Dragi politicieni, mai uitaţi-vă şi în ochii noştri când faceţi legislaţia în funcţie de interesele multinaţionalelor”.

”Este o respingere a muncii la negru, este o respingere a utilizării forţei de muncă de către multinaţionale acolo unde aceasta poate fi exploatată aproape în regim de sclavaj, deci cu salarii foarte mici”, a completat Traian Băsescu.

Chestionat cum va afecta România acest rezultat, fostul preşedinte a susţinut că nu trebuie să intrăm în alertă.

„Nu trebuie să intrăm în alertă. În ceea ce priveşte România – regiunea, participarea în NATO, Donald Trump a făcut doar câteva declaraţii legate de finanţarea activităţii NATO, care 80% este prin Statele Statelor Unite, iar el a spus un lucru simplu: securitatea costă şi toţi trebuie s-o plătim. La asta ce poate spune România care s-a angajat la intrare (în NATO – n.r.) să aloce un buget de 2,38% din PIB şi a alocat tot timpul abia puţin peste 1%? Trebuie să venim la 2,38% dacă vrem să fim parteneri corecţi cu Statele Unite”, a subliniat Traian Băsescu. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-11-09
Citeste si:
Donald Trump, susţinătorilor: Hillary Clinton ne-a felicitat pentru victorie
Martin Schulz: Alegerea lui Donald Trump va face munca mai grea pentru UE
Traian Băsescu: După Brexit, SUAexit! Prea mult pentru anchilozata Uniune Europeană
UPDATE. ALEGERI SUA: Donald Trump, noul preşedinte al SUA

TAGURI: traian basescu, alegere, donald trump, romani, nu, intra, alerta
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
09 Noi 2016

NU ESTE NICI O SURPRIZA...TRUMP A FOST SPRIJINIT DE RUSIA...A PIERDUT INSA SOROS..CARE A SUSTINUT-O PE CLINTON... MULTI DOREAU DAR NU SPUNEAU CA NU VOR SA CASTIGE SOROS...DACA ACESTA NU SE IMPLICA POATE CA LUCRURILE ERAU ALTFEL.... UNEORI LUMEA MAI SI GANDESTE..
CROCODILUL FLAMAND
09 Noi 2016

AU PARIAT PE UN CAL MORT....TOTI MAFIOTII AU DAT BANI LA FUNDATIA CLINTON...SI AU LUAT O MARE CLANTA...AU PIERDUT SI BANII...IAR ACUM F-B-I ARE TOATA LISTA CU SPONSORII MAFIEI..DE AIA AU INTRAT IN FIBRILATIE TOTI KAKATII MAFIOTI INCLUSIV QOMBETELE CACA-BASESCU...AU PROTECTIE ZERO BARAT...SI LI SE DESCHIDE DRUMUL FARA INTOARCERE LA PUSCARIE
RONI
09 Noi 2016

Trump a castigat nici el nu stie cum si de ce.Era pur si simplu uluit ca toata planeta.Aviz amatorilor.
ANONIM
09 Noi 2016

Preea multi bani risipiti cu "instituritle de forta si securitate" si cheltuieli de aparare, bani care ar putea fi directionati catre invatamant, sanatate si alte cheltuieli publice ?
COSTEL CEL MITITEL
09 Noi 2016

SI PE DUMNEATA TOT SOROS TE-A SPRIJINIT...ACUM SI NOI ROMANII AM GANDIT...ASA CA S-AR PUTEA SA NU TE MAI VOTEZE LUMEA ...PENTRU CA BASESCU E CU SOROS si CU ONG-URILE LUI ...ASTA E....FARA ALTE COMENTARII BRE...
ANONIM
10 Noi 2016

MERKEL NU TE VA MAI SPRIJINI NICI PE DUMNEATA....SPERAM CA VOR FI ALEGERI CORECTE. ... NU DE GENUL ..VOTEZI CU CINE VREI SI IESE CINE TREBUIE...ASA A FOST IN ROMANICA ....ADICA NU VEI MAI CASTIGA DUMNEATA DOMULE BASESCU ....
HUIANU MIRCEA
11 Noi 2016

Surpriza va veni cand te va baga la racoare sa te racoresti ca prea te ai infierbantat Ia vezi Casuneanu ce zice
Random imageUltimele stiri


loading...