2019-01-17 14:06


Traian Băsescu: Klaus Iohannis se trezeşte şi să îşi dea seama că are de-a face cu un om perfid, Victor Ponta

 |  08:35
Traian Băsescu: Klaus Iohannis se trezeşte şi să îşi dea seama că are de-a face cu un om perfid, Victor Ponta

Traian Băsescu a declarat, duminică, în cadrul unei emisiuni la B1 TV, referitor la disputa dintre Klaus Iohannis şi Victor Ponta pe tema Codului Silvic, că preşedintele începe să se trezească şi să îşi dea seama că are de-a face cu „un om perfid” care beneficiază de „o maşinărie de propagandă formidabilă”.

”În opinia mea, Iohannis începe să se trezească și să-și dea seama că are de-a face cu un om perfid, și nu o spun cu niciun fel de răutate, care beneficiază de o mașinărie de propagandă formidabilă. Dar Iohannis nu va fi credibil, dacă nu pune mâna pe carte. Adică, este marea dispută a lemnului, în care premierul l-a facut principalul responsabil de trafic de influență, prin niște manevre de o perfidie incredibilă, în timp ce socrul premierului a fost cel care a patronat contractul pe zece ani al firmei austriece. Având aceste elemente, Iohannis parcă e, vorba unui domn din presă, ”marele mut”. E foarte greu să fii bătut de Ponta în partea de dinapoi când ai aceste elemente în care chiar familia premierului este implicată în acest jaf”, a afirmat Traian Băsescu.

Fostul președinte a mai spus că în scandalul Codului silvic, atât Klaus Iohannis, cât și Victor Ponta au câte ceva de ascuns și că niciunul nu aduce în discuție prevederile Tratatului de la Lisabona.

”În problema pădurilor, amândoi sunt doi diletanți. Fiecare vrea să facă scor politic și îl doare în partea de dinapoi de realitatea pădurilor românești. Ponta face un joc de o mizerie lipsită de orice scrupule față de români. Am văzut că scoate o OUG în care sistează exportul de cherestea și bușteni timp de trei luni. Este o escrocherie de ultimă speță. Copacul este protejat în toată Uniunea Europeană cât timp este în picioare. Când a fost tăiat devine marfă și pe ăla nu mai poți să pui restricții”, a afirmat Traian Băsescu.

”Se vede că amândoi (Ponta şi Iohannis n.r.) au ceva de ascuns, nu cred că nici premierul, nici președintele nu știu Tratatul de la Lisabona, art 191 care spune că politica UE în domeniul mediului contribuie la conservarea, protecția și îmbunătațirea mediului, ocortirea sănătății persoanelor, utilizarea prudentă și rațională a resurselor naturale.  În baza acestui articol putea să facă o lege prin care să stabilească măsuri de utilizare prudentă și rațională a resurselor naturale. Dacă el vrea să restricționeze marfa, nu va face decât să ia peste ceafă palme, cum a mai luat de la Barroso, ca un copil neascultător. Omul ăsta nu vrea să recunoscă că trebuie să restricționeze tăierea copacilor”, a completat Traian Băsescu.

Fostul preşedinte este de părere că premierul Victor Ponta trebuie să vină cu un program de raționalizare și utilizare prudentă a pădurii.

”Sunt un om care nu se pricepe la Codul silvic, dar înțeleg foarte bine ca România este în situația în care s-a exagerat cu tăierile și trebuie să găsească o soluție legală care este în Tratatul de la Lisabona,  pe care eu l-am semnat în numele României, iar România l-a ratificat prin lege. Premierul trebuie sa vină cu un program de raționalizare și utilizare prudentă a pădurii. Văd că și Iohannis evită invocarea articolului 191 din Tratat. Într-un fel sau altul ocolesc soluția legală, ceea ce mă face să cred că nici unul, nici altul nu sunt atât de nevinovați. Dacă Guvernul sau politicienii din România vor spune că restricționăm exportul de cherestea, este intrare în coliziune totală cu articolul 35 din Tratat, care vorbește de comerțul liber din spațiul european”, a susţinut Traian Băsescu.

Fostul şef al statului a ţinut să precizeze că „nicio tabără nu vrea să pună punctul pe I”.

”Nicio tabără nu vrea să puna punctul pe I, încetarea sau raționalizarea tăierilor (...) Articolul 191 din Tratat i-ar da României posibilitatea să-și apere pădurile.  (...) Problema cu pădurile este că și unul și altul evită articolul fundamental care dă României posibilitatea să ia măsuri fără ca cineva din UE să poatea spune ceva. Și unul și altul se feresc să vorbească de reducerea tăierilor”, a subliniat Traian Băsescu.

Fostul președinte a mai spus că în timpul mandatelor sale a primit mai multe sesizări de la serviciile de informații cu privire șa tăierile ilegale de păduri. 

”Am avut foarte multe sesizări de la servicii cu privire la tăierile ilegale, la existența unor gatere care funcționau neautorizat, la tăierea la ras a unor păduri. A fost o bătălie de câțiva ani pentru închiderea gaterelor ilegale și a tăierilor pădurilor private. Noul Cod silvic, practic nu mai pune nicio restricție să tai o pădure de 10 hectare”, a afirmat Traian Băsescu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-18

TAGURI: traian, basescu, klaus, iohannis, incepe, trezeste, da, seama, are, face, om, perfid, victor, ponta, propaganda
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ARMEANU'
18 Mai 2015

Are dreptate, doar el este cel mai mare perfid al scumpei noastre patrii 1
CROCODILUL FLAMAND
18 Mai 2015

Dar totusi...in calitate de ce anume vorbeste acest Basescu Traian?el este un fost securist-nomenclaturist al "sistemului ticalosit" ajuns in fruntea piramidei mafiotilor din SEKU-KOMINTERN ca si presedinte....care si-a implantat toate curvele si fostii securisti in posturi cheie pentru ca ar fi "niste pocaiti care vor sa fie democrati si proamericani cu aprobare de la licurici" In caz ca nu stia acest Qiombete,democratia americana nu s-a facut din neo-kominternisti si din tortionari ai securitatii deveniti peste noapte miliardarii lumii libere...asezonati cu toate curvele de partid si de stat Ceea ce a produs Qiombetele ca si regim politic seamana foarte tare cu camarila jefuitoare interbelica a lui Carol al 2-lea...care gravita in jurul unui obsedat sexual si jefuia toata Romania...in functia de dictator absolut Asa ca domnu Qiombete....vezi-ti de oile tale....care fac tot timpul pui....(adica de dosarele penale in care esti inculpat)...nu mai muri ca prostul de grija altuia
Random imageUltimele stiri

loading...