2018-12-10 08:38


Traian Băsescu, la Judecătoria Sectorului 5 pentru a-şi studia un dosar

 |  12:58
Traian Băsescu, la Judecătoria Sectorului 5 pentru a-şi studia un dosar

Traian Băsescu a venit vineri, la Judecătoria Sectorului 5, pentru a studia dosarul care vizează o declarație pe care fostul preşedinte a făcut-o în 2007 în contextul demersurilor de suspendare a sa din funcție, transmite Agerpres.

Următorul termen al acestui proces va avea loc pe data de 26 noiembrie.

Ioan Şerb a depus o plângere pe numele lui Traian Băsescu, pe baza căreia Parchetul General a decis deschiderea dosarului.

Cererea Parchetului a fost trimisă iniţial la ÎCCJ, instanţa declinându-şi competența în favoarea Judecătoriei Sectorului 5.

"Cineva a cerut să fiu anchetat pentru fals în declarații, pentru că în 2007 am spus că demisionez în cinci minute și nu am demisionat. Și acum Parchetul General a cerut redeschiderea acestui dosar", precizat Traian Băsescu la începutul lunii octombrie.

Pe data de 17 aprilie 2007, Traian Băsescu a declarat că, în cazul în care Parlamentul va vota suspendarea sa din funcție, își va da demisia în cinci minute.

"În situația în care, în pofida avizului Curții Constituționale, Parlamentul va vota suspendarea mea, în maxim cinci minute de la vot voi demisiona din funcție și voi chema în fața electoratului și pe cei care au generat un abuz constituțional", afirmat preşedintele la acea vreme.

Traian Băsescu a renunțat ulterior la decizia de a demisiona.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-20

TAGURI: traian basescu, judecatorie, sector, 5, studiaza, dosar
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...