2018-12-15 19:05


Traian Băsescu: România are nevoie în egală măsură de Republica Moldova

 |  13:00
Traian Băsescu: România are nevoie în egală măsură de Republica Moldova

Traian Băsescu a declarat, marţi, că România are nevoie în mod egal de Republica Moldova în cazul unei posibile uniri. Fostul preşedinte a ţinut să precizeze că cu cât un stat este mai mare în UE, cu atât e mai important și are greutate mai mare.

Băsescu a făcut aceste declaraţii în cadrul celei de a XIII- a ediții a Universității de vară de la Izvorul Muntelui, județul Harghita.

"A încerca să ascundem realitățile istorice și geopolitice e o greșeală, iar o construcție de reunificare nu poate fi bazată decât pe realism. Acesta spune că în Uniunea Europeană nu va putea fi importat un conflict înghețat. Mulți cred că România ar face o favoare Republicii Moldova dacă unirea s-ar produse. E greșit! România nu face nicio favoare Republicii Moldova dorind să realizeze unirea dacă obiectivul va fi oficial declarat. Și România, în mod egal, are nevoie de Republica Moldova. Cu cât un stat e mai mare în Uniunea Europeană, cu atât e mai important și are greutate mai mare", a afirmat Traian Băsescu, potrivit b1.ro. 

În ceea ce priveşte motivele pentru care subiectul reunificării ar trebui avut în discuție, Traian Băsescu a precizat că "interesele regionale ne obligă la o astfel de abordare”.

"Lucrurile s-au echilibrat în ultimii ani. Azi, tineretul e unionist, iar cei care își aduc aminte istoria și sunt încă în viață sunt un catalizator al unirii. Intelectualitatea de la Chișinău e favorabilă unirii. Părerea mea e că acum suntem într-un moment potrivit să discutăm cinstit, deschis posibilitatea reunificării celor două state românești. Frământările din regiune arată că acolo unde nu există solidaritate se poate întâmpla orice. E cunoscut faptul că propaganda Moscovei e extrem de puternică la Chișinău”, a precizat Traian Băsescu. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-08-11
Citeste si:
Traian Băsescu: Obiectivul Rusiei este de a se apropia de gurile Dunării

TAGURI: traian basescu, romania, nevoie, egala, masura, republica, moldova
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...