2019-02-16 06:17


Traian Băsescu: Sunt cetăţean al Republicii Moldova şi voi vota Maia Sandu

 |  14:19
Traian Băsescu: Sunt cetăţean al Republicii Moldova şi voi vota Maia Sandu

Traian Băsescu şi-a prezentat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, paşaportul moldovenesc, afirmând că va vota duminică la alegerile prezidenţiale din Republica Moldova cu Maia Sandu.

”Sunt cetăţean al Republicii Moldova şi voi vota Maia Sandu ca soluţie de menţinere a cursului pro-european a Republicii Moldova. Altfel, cu Dodon Republica Moldova va fi îngropată în uniunea vamală a Moscovei. (...) De bună seamă, în mod egal, îi rog pe cetăţenii Republicii Moldova cu cetăţenie română care lucrează în Italia, Franţa, Germania să meargă şi ei la vot şi să voteze pentru cursul european al Republicii Moldova. Adică Maia Sandu. Le-aş aduce aminte că, premergător acordului de asociere la UE, Republica Moldova a primit dreptul la libera circulaţie în UE. E un câştig pe care nu trebuie să rişte să-l piardă, iar cetăţenia română le-a dat dreptul să şi muncească. Eu voi merge duminică, 13 noiembrie, la vot la Ambasada Republicii Moldova din Bucureşti”, a afirmat Traian Băsescu.

Fostul preşedinte i-a îndemnat pe toţi cetăţenii Republicii Moldova ”şi în mod special pe cei care deţin şi cetăţenie română şi cei care trăiesc în România” să voteze duminică.

”După cum ştiţi bine, suntem singurul partid care are ca obiectiv de ţară scris în progamul politic unirea României cu Republica Moldova. Cu certitudine nu facem parte din grupul celor exaltaţi care spun că e posibil să se facă unirea în 2018, pentru că acesta este un proces care trebuie asumat oficial de România, un proces care înseamnă şi schimbare de mentalităţi. Din acest punct de vedere, vă pot spune că în 2005 procentul unioniştilor în Republica Moldova era de 3%, în 2014, înainte de a termina mandatul meu, procentul era 28%, iar în 2016 s-a ajuns la un procent de 32% în Republica Moldova. În România procentul e între 75-80% constant”, a precizat Traian Băsescu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-11-10

TAGURI: traian basescu, cetatean, republica, moldova, voteaza, maia sandu
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


F-B-I
10 Noi 2016

CUM RAMANE CU MULTELE DOSARE DE CORUPTIE DIN D-N-A SI PARCHETUL GENERAL CARE CONTIN URMELE SULFUROASE ALE LUI QOMBETE-CACA-BASINA A-K-A BASESCU TRAIAN INCULPAT FRATELE PUSCARIASULUI BASESCU MIRCEA IN PREZENT LA PENITENCIAR
UN CETATEAN
11 Noi 2016

Ai cerut cetatenia pentru a benefica de voturile CETATENJILOR CU DREPT DE VOT moldoveni la alegerile noastre din 11 decembrie. NU ESTE NIMIC INTAMPLATOR...INTERESUL POARTA FESUL....NU SUNTI CORECT ...
Random imageUltimele stiriSTARBAG
loading...