2018-12-15 23:28


Traian Băsescu: Victor Ponta încearcă să arunce mortul peste gardul Cotrocenilor în chestiunea pădurilor

 |  13:53
Traian Băsescu: Victor Ponta încearcă să arunce mortul peste gardul Cotrocenilor în chestiunea pădurilor

Traian Băsescu a precizat, joi, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că premierul Ponta "încearcă să arunce mortul peste gardul Cotrocenilor" în chestiunea pădurilor. Fostul preşedinte a ţinut să menţioneze că Ponta „profită de faptul că preşedintele Klaus Iohannis a fost suficient de inabil să nu explice public motivul întoarcerii la Parlament a Codului Silvic".

Citeşte şi: Klaus Iohannis: Afirmaţiile lui Victor Ponta sunt foarte grave. Dacă nu sunt adevărate trebuie să răspundă

"Tata socru, fostul ministru al Agriculturii Ilie Sîrbu, a patronat semnarea, în 2003, a unui contract pe zece ani cu austriecii de la Schweighofer. La semnarea contractului, şeful corpului de control era actualul premier, VV Ponta. Actualul director general de la ROMSILVA, domnul Adam Crăciunescu, protejat al lui tata socru, era secretar de stat, responsabil cu pădurile în Ministerul Agriculturii atunci când s-a semnat contractul cu austriecii. În 2013, când contractul pe zece ani al austriecilor a expirat, VV Ponta era prim ministru, Adrian Crăciunescu era director la ROMSILVA, iar tata socru devenise celebru samsar al codrilor şi terenurilor agricole ale României. Niciunul nu a făcut nimic pentru a pune frână lăcomiei austriecilor", a precizat Traian Băsescu.

Fostul preşedinte a mai afirmat că eventuale informaţii de la servicii pe acest subiect ar fi trebuit să ajungă simultan la premier şi preşedinte.

"Mai mult, ticălosul plagiator şi mincinos face aluzie la faptul că, în susţinerile lui, are argumente primite de la servicii de informaţii, lucru absolut imposibil fără informarea simultană a preşedintelui, având în vedere magnitudinea subiectului", a menţionat Traian Băsescu.

Fostul şef al statului susţine că premierul Victor Ponta ar încerca "să arunce mortul peste gardul Cotrocenilor", "profitând de faptul că preşedintele a fost suficient de inabil" să nu explice public motivul pentru care a retrimis Parlamentului pentru reexaminare legea de modificare a Codului Silvic.

"Şi pentru că urmare a reacţiei societăţii, se strânge laţul în jurul politicienilor care au patronat jaful pădurilor, ca orice ticălos, Ponta încearcă să arunce mortul peste gardul Cotrocenilor, profitând de faptul că preşedintele a fost suficient de inabil să nu explice public motivul întoarcerii la Parlament a Codului Silvic. Este drept că, dincolo de gardul Cotroceniului, se află şi sforarul Dan Mihalache, dar totuşi... Ponta, vezi că mortul este în familia ta, în administraţia ta şi în clientela ta politica, vezi Hrebenciuc, Adam, Ilie Sîrbu etc..", a completat Traian Băsescu.

Preşedintele Klaus Iohannis a cerut, joi, directorului SRI să verifice de ce informaţii beneficia premierul Victor Ponta, despre o posibilă întâlnire a unor oameni din anturajul său cu procesatori de lemn. Şeful statului a ţinut să precizeze că declaraţiile prim-ministrului sunt foarte grave şi, dacă se dovedesc a nu fi adevărate, trebuie să răspundă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-14

TAGURI: traian, basescu, victor, ponta, incearca, arunca, mort, peste, gard, cotroceni, chestiune, paduri
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...