2017-01-16 17:46

POLITICA


Traian Băsescu a votat cu Emil Boc: ''Dacă vă opriţi, pierdeţi!''

 |  20:01
Traian Băsescu a votat cu Emil Boc: ''Dacă vă opriţi, pierdeţi!''
Preşedintele României, Traian Băsescu, a fost cel care a luat cuvântul îndeschiderea Convenţiei Naţionale a PDL, unde s-a decis viitorul preşedinte alpartidului de guvernământ. Invitat de onoare al democrat-liberalilor şi cel maiaplaudat orator al Convenţiei PDL, şeful statului a ţinut un discurs cu toateingredientele necesare: laude, critici, sfaturi pentru viitor şi un moment lacrimogenîn final.

Ajuns sâmbătă la Palatul Parlamentului în jurul orei 11.00,părintele de suflet al PDL-ului Traian Băsescu şi-a amintit cu nostalgie îndiscursul său de momentul când a lăsat partidul pe mâna lui Emil Boc,mulţumindu-le în acelaşi timp membrilor PDL pentru faptul că nu l-au dezamăgit.„Trebuie să recunosc că, atunci când ne-am despărţit,aveaţi doar 13%. Azisunteţi un partid care a atins şi35-36%. Între timp, aţi devenit un partid mare. Acum 6 ani,predam ştafeta lui Boc. Vreau să îmi aduc aminte cu plăcere de acel moment. Eratrecuta Convenţie, vreau să vă mulţumesc tuturor,dar şi lui Boc, pentru faptul că nu m-aţi dezamăgit. Dar autrecut 6 ani, aţi guvernat, aţi fost şi în Opoziţie, sunteţi alt partid, curesponsabilităţi mult mai mari decât acum 6 ani. Acum aveţi şi preşedinteleRomâniei, şi Guvernul”, s-a adresat şeful statului democrat-liberalilorprezenţi la Convenţie. Acesta le-a recunoscut celor prezenţi că oricât deindependent „ar trebui să fie un preşedinte”, el nu-şi poate duce laîndeplinire mandatul fără un parteneriat cu un partid, iar acel partid pentruel este PDL.

„Continuaţi reformele! Dacă vă opriţi, pierdeţi!”

Preşedintele Băsescu a subliniat în mai multe rânduri îndiscursul său nevoia de continuare a reformelor, cerându-le în calitate de şefal statului să nu renunţe la procesul de transformare al României şiavertizându-i că, în caz contrar, nu au nici o şansă să câştige alegerile din2012. „Ştiu că sunt opinii în partid pentru o reducere a vitezei reformelor şipentru o încercare de recuperare a unui electorat pe care vi se pare că nu-lmai aveţi. Vă pot spune atât: dacă vă opriţi, pierdeţi.Nu aveţi decât o soluţie: continuaţi. România are nevoie de ceaţi început să faceţi, dar, mai mult decât orice, are nevoie să terminaţi ceaţi început. Statul român nu mai e acelaşi cu cel care era când aţi intrat laguvernare. A vă opri acum este cea mai are eroare. De aceea, în calitate de şef alstatului, vă cer să continuaţi procesul de transformare a României. A continua înseamnăsă aveţi tăria să priviţi la sondaje şi să spuneţi: «Mergem înainte!». Româniiau început să înţeleagă ce aţi făcut. Trebuie să dezvoltăm o Românieperformantă, înainte de a avea o Românie socială”, a afirmat Băsescu. Acestale-a mai spus membrilor PDL că fac parte din partidul care a făcut cel mai bineRomâniei, chiar dacă nu au avut capacitatea să explice măsurile pe care le-auluat. Printre reproşurile aduse de către Traian Băsescu democrat- liberalilors-au numărat incapacitatea de a-şi explica public deciziile guvernamentale şifaptul că nu sunt suficient de bine pregătiţi pentru a face faţă dezbaterilormass-media. Şeful statului nu a omis nici de data aceasta să atace „mogulii”trusturilor de presă care duc o campanie agresivă împotriva actualului Guvernşi, implicit, împotriva sa.

Cu lacrimi în ochi înfinalul discursului

Preşedintele Traian Băsescu le-a transmisdemocrat-liberalilor să rămână uniţi după Convenţie, indiferent de rezultatulvotului, povestind, emoţionat, cum în 2001, după ce a pierdut alegerile, PetreRoman a refuzat să-i strângă mâna. „A fost un moment de satisfacţie politică,dar am şi o mare insatisfacţie, atunci când cel care pierduse, când i-am întinsmâna, a întors spatele. Să nu faceţi asta diseară”, le-a spus Băsescu,emoţionat şi cu lacrimi în ochi. „Aveţi obligaţia să daţi semnalulresponsabilităţii pentru ţară şi aveţi obligaţia ca diseară, după ce se numărăvoturile, să rămâneţi împreună”, a încheiat Băsescu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639246-11-09Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image