2019-01-22 14:50


TRANSPORTURI: Băsescu l-ar mai ţine pe Silaghi ca să termine Ponta privatizarea CFR

 |  19:03
TRANSPORTURI: Băsescu l-ar mai ţine pe Silaghi ca să termine Ponta privatizarea CFR

Premierul Victor Ponta a anunţat că a semnat duminică, înainte de a pleca în Spania, propunerea de numire a lui Ovidiu Silaghi în funcţia de ministru al Transporturilor şi că i-a cerut secretarului general al Guvernului să transmită documentul luni dimineaţă, la Cotroceni, preşedintelui Traian Băsescu, „la prima oră”.

Numirea lui Silaghi la Transporturi este un al subiect, alături de Haysam, care a făcut vâlvă la sfârşit de săptămână. În primul rând pentru că Băsescu a vrut să aibă o întâlnire cu Antonescu pe această temă, după ce vineri spunea că mai reflectează şi că vrea „să găsească o formulă care să fie bună”.

Întâlnirea a avut loc sâmbătă şi Crin Antonescu a declarat, după aceea, că preşedintele i-ar fi spus că îl lasă pe premierul Victor Ponta să fie interimar întreaga perioadă permisă de lege, respectiv 45 de zile, pentru a finaliza procesul de privatizare al CFR Marfă.

Logica premierului

În replică, Ponta a declarat că „este un joc politic, dar extrem de neserios şi sunt destul de îngrijorat pentru că, în ultimul timp, văd o serie de manifestări extrem de neserioase. Ministerul Transporturilor va fi efectiv condus, ca şi acum, de secretarul de stat Ghibu. Eu semnez, dar nu am timp şi nici nu ar fi normal ca primul-ministru să se mute la Ministerul Transporturilor. CFR Marfă sau orice altceva sunt lucruri pe care oricum mi le asum, se aprobă prin hotărâri de Guvern pe care le semnez ca prim-ministru”, a afirmat premierul. Acesta a lansat chiar şi posibilitatea ca preşedintele să urmărească să îi facă un dosar penal ca ministru interimar, cu alte cuvinte, să încerce să îl prindă cu ceva, în timpul celor 45 de zile, la privatizarea CFR sau a altor activităţi de la Ministerul Transporturilor pe care le va gira, dar tot el a spus că şeful statului i-ar mai fi făcut dosare şi nu este o problemă.

În fine, prim-ministrul nu vede nici o logică să mai conducă interimar Ministerul Transporturilor 45 zile, deoarece banii pentru cumpărarea pachetului majoritar de acţiuni la CFR Marfă trebuie plătiţi la 60 zile de la semnarea contractului.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-21

TAGURI: CFR, Ponta, transporturi, minister, interimat, Silaghi, Băsescu, Antonescu
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...