2018-12-13 04:10


Trei pe un loc. “Buldogul'', “Cosaşul” şi “Pleaşcă” se bat pentru şefia PDL

 |  19:30
Trei pe un loc. “Buldogul'', “Cosaşul” şi “Pleaşcă” se bat pentru şefia PDL
Ceitrei candidaţi la preşedinţia PDL, Emil Boc, Vasile Blaga şi Theodor Paleologu,îşi lansează astăzi, la sediul partidului din Aleea Modrogan, moţiunile pentrualegeri. De ce toţi în acelaşi loc? Pentru a da un mesaj simbolic de “unitate”.Emil Boc va fi primul şi va avea o lansare mai amplă cu mulţi invitaţi. VasileBlaga, susţinut de mare parte dintre senatorii PDL, va avea un eveniment sobru.Cât despre Theodor Paleologu, acesta ştie că nu are nici o şansă să câştige, darvrea să aducă “o pată de culoare la Congres”.

Boc,reformatorul moderat

Actualulpreşedinte al PDL, Emil Boc, va deschide seria lansărilor, la ora 13.00, cumoţiunea România dreaptă, România puternică”. La moţiunea sa au lucrat ValeriuStoica, Roberta Anastase, ministrul de externe, Theodor Baconschi, GheorgheFalcă şi Gheorghe Flutur. Pe lângă cei care au lucrat la moţiune, premierul maieste susţinut de Elena Udrea, Raluca Turcan, Ioan Oltean,Theodor Stolojan, Sulfina Barbu, Wiliam Brânză. Emil Boc a invitat laevenimentul de astăzi toţi parlamentarii care îl susţin, pe cei care au semnatmoţiunea sa, dar şi pe cei care încă nu au optat pentru un candidat. Pentru elau semnat majoritatea deputaţilor şi miniştrilor. Emil Boc şi-a propus pentrual doilea mandat de preşedinte, ca PDLsă câştige alegerile locale şi pe cele parlamentare de anul viitor. Moţiunea sainclude “principalele direcţii de acţiune ale PDL pentru perioada următoare,precum şi principiile pe baza carora se va dezvolta instituţional”, după cum aspus coorodnatorul echipei care a lucrat la program, Valeriu Stoica. El a maiafirmat că moţiunea lui Boc “este o cale de mijloc între radicalismul tripleteiMacovei-Voinescu-Preda şi conservatorismul lui Blaga şi are capacitatea săadune toate grupările din partid”.

Blaga ladreapta

Secretarulgeneral al PDL, Vasile Blaga, îşi va lansa candidatura al doilea, la ora 14.30cu moţiunea “O Românie dreaptă, o Românie europeană”. La documentul pe care îlva prezenta Blaga au lucrat Sorin Frunzăverde, Gheorghe Albu şi senatoareaMihaela Popa. În jurul secretarului general al democrat-liberalilor s-au strânssusţinători ca Cezar Preda, Radu Berceanu, Adriean Videanu, Cristian Boureanuşi pentru moţiunea sa au semnat majoritatea senatorilor PDL. Evenimenulorganizat pentru Vasile Blaga va fi sobru, cu prezentarea moţiunii şi curăspunsuri la câteva întrebări. Vasile Blaga şi-ar fi dorit ca prin moţiunea sasă propună schimbarea siglei şi numelui partidului, dar se pare că s-arăzgândit din raţiuni electorale. La sfârşitul săptămânii trecute el a precizatcă timpul rămas până al Congresul PDL din 14 mai este prea scurt pentru a sepune în discuţie acest subiect, dar hotărârea va trebui luată înainteaalegerilor locale de anul viitor “printr-o abordare coerentă cu PartidulPopular European”.

Paleologu,Iepuraş de Paşte

DeputatulPDL, Theodor Paleologu, îşi va lansa ultimul candidatura, la ora 15.30. El şi-a anunţatintenţia de a candida cu doar patru zile în urmă, cu moţiunea “Privind spreviitor”. Paleologu trebuie să obţină de la conducerea partidului oderogare în baza căreia va putea să meargă mai departe în bătălia pentru şefie,deoarece nu are cinci ani vechime în PDL. Fostul ministru al culturii a strânscele 35 de semnături necesare moţiunii de la primarii, viceprimarii,consilierii locali şi “generalii” partidului. El a recunoscut că nu are şansesă câştige, iar cei doi contracandidaţi ai săi nu îl consideră o ameninţare,însă doreşte să fie “o pată de culoare” la Congres. “Am vrut să demonstrez căşi cineva care nu e un greu al partidului se poate înscrie în cursă”, a spusPaleologu adăugând că moţiunea sa se adresează intelectualităţii din partid.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-07-13
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...