2017-01-21 12:51

POLITICA


Trio Voiculescu-Geoană-Antonescu sapă la temelia lui Ponta. Luptă pentru supremaţie în Uniunea Social-Liberală

 |  19:31
Trio Voiculescu-Geoană-Antonescu sapă la temelia lui Ponta. Luptă pentru supremaţie în Uniunea Social-Liberală

Trei zile a duratdragostea în Uniunea Social-Liberală, după care au ieşit la iveală tensiunileacumulate de-a lungul timpului între Victor Ponta şi Dan Voiculescu. Iritat deatitudinea pe care o au Antenele faţă de el şi de termenele date deconservator, preşedintele PSD i-a transmis acestuia să stea pe tuşă, deoarecereprezintă o “vulnerabilitate” pentru USL. De pe margine, Antonescu şi Geoanăsunt de partea lui Voiculescu.

Rolul de conducătorpe care şi l-a luat Dan Voiculescu prin termenele date pentru formarea UniuniiSocial-Liberale şi suspendarea lui Traian Băsescu au generat o stare denervozitate în Kiseleff. Cireaşa de pe tort a constituit-o atitudinea pe careau avut-o moderatorii Antenelor faţă de Victor Ponta, care a fost numit “frustratşi neprofesionist”. Din acel moment, cărţile au fostdate pe faţă, iar antipatia dintre Ponta şi Voiculescu a ieşit la lumină. PreşedintelePSD i-a recomandat preşedintelui-fondator al PC să stea pe tuşă, deoarece facejocurile preşedintelui Băsescu. „Domnul Dan Voiculescu, din păcate, estesingura vulnerabilitate a Uniunii Social-Liberale, iar nimic nu îi face maibine lui Traian Băsescu decât orice ieşire publică a lui. PSD îl va suspenda peTraian Băsescu din funcţie când încalcă Legea Fundamentală, nu când doreşte DanVoiculescu”, a declarat social-democratul pentru Mediafax. Conservatorulanunţase că, până pe 25 martie, preşedintele urmează să fie suspendat deUniunea Social-Liberală. Viorel Hrebenciuc a sărit şi el în apărarea lui Ponta.“Nu sunt dispus să comentez interviurile domnului Voiculescu, are propriilecalcule ale sale, nu e problema mea asta. (...) Domnul Voiculescu cred că a datîn bobi, nu-mi dau seama. Personal, n-am participat la nici o discuţie de acestfel, dar eu ştiu, eu nu pot participa la toate discuţiile care sunt”, a fostrăspunsul ironic al strategului PSD pentru HotNews-RFI.

Cine este inteligentul din USL?

Dan Voiculescu nus-a lăsat mai prejos şi i-a transmis lui Victor Ponta că trebuie să aibăinteligenţa şi înţelepciunea de a trece „peste astfel de momente, deoarecesuccesul USL este mai important decât succesul personal”. În loc să poarte odiscuţie tete-a-tete cu Ponta, Voiculescu a preferat să-i aducă aminte acestuia,prin intermediul unui comunicat, că tema mogulilor face parte din propagandaPDL şi nu este una reală. „Există foarte multăpresiune pe această Uniune. Orice dispută ne-ar decredibiliza încă înainte de aîncepe să funcţionăm. Am convingerea că, treptat, toată lumea va înţelege asta.Avem nevoie de inteligenţa de a depăşi un discurs defensiv prin care nejustificăm de «alianţele cu mogulii» şi ne delimităm de «vulnerabilităţile»individuale ale PSD, PNL sau PC,inventate chiar de tabăra portocalie. Nu există moguli decât în propagandaBăsescu! În rest, în lumea sănătoasă la minte, sunt patroni de presă, unii maibuni, alţii mai răi”, a fost răspunsul lui Voiculescu. Pentru a-i face şi maimult sânge rău lui Ponta, preşedintele-fondator al PC şi-a dedicat marţi searao emisiune la Antene în care a vorbit despre planurile de viitor ale UniuniiSocial-Liberale, dar şi despre suspendarea preşedintelui Traian Băsescu. Totodată,a prezentat şi un set de măsuri care trebuie luat de Uniunea Social-Liberalădacă vine la putere.

Prietenii

Antipatia dintreVoiculescu şi Ponta are rădăcini mai vechi. Actualul lider al PSD a fost o vocecritică la adresa alianţei dintre social-democraţi şi conservatori în timpulmandatului lui Mircea Geoană. După venirea sa la conducerea partidului a făcuttot ce i-a stat în putinţă pentru a împinge PC spre liberali şi a rupe alianţacu acesta. Voiculescu nu a uitat de relaţia cu Mircea Geoană şi i-a oferitacestuia şefia conservatorilor, după ce s-a vorbit despre excluderea sa dinPSD. Ponta nu este de acord cu suspendarea preşedintelui şi pentru că o astfelde mişcare l-ar propulsa pe Geoană la Cotroceni. Prietenia dintre Antonescu şiVoiculescu s-a consolidat după ce liberalul şi-a pus partidul în cap doarpentru a face alianţa cu PC. Pentru aceasta, Antonescu a uitat şi de discursulsău anticomunist, spunând că „dosarul Felix de la CNSAS” este un rău mai micpentru ţară decât Traian Băsescu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-02-16Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image