2019-05-19 16:17


Tudorel Toader anunţă că trimite joi preşedintelui cererea de REVOCARE a lui Augustin Lazăr

 |  10:29
Tudorel Toader anunţă că trimite joi preşedintelui cererea de REVOCARE a lui Augustin Lazăr

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat că joi îi va trimite preşedintelui Klaus Iohannis cererea oficială de revocare a procurorului general, Augustin Lazăr. Totodată, ministrul anunţă că va trimite către şeful statului şi propunerile de numire în cinci funcţii de conducere din cadrul structurilor Parchetului General, pe care preşedintele le-a respins anterior pe motiv de nelegalitate.

"Astăzi voi trimite la preşedintele republicii solicitarea de revocare din funcţie a procurorului general al României. Au trecut aproape două luni de zile. Dumneavoastră cunoaşteţi procedurile care s-au derulat până în prezent. Ştiţi că procurorul general trage de timp, nu e un secret pentru nimeni. Personal chiar poate fi înţeles, dar ca procuror general este imposibil de înţeles, pentru că s-a adresat Curţii de Apel, la contencios administrativ, din Alba Iulia ca persoană fizică, la dânsul acasă, dar eu am evaluat nu persoana fizică, ci procurorul general. (...) M-am referit la deficienţele manageriale de care domnia sa a dat dovadă", a declarat Tudorel Toader într-o conferinţă la sediul Ministerului Justiţiei. El a amintit că procurorul general a cerut, prin acţiunea înaintată la Alba Iulia, să se trimită solicitarea la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, care să decidă dacă ministrul poate evalua procurorul general, cerere care a fost respinsă. "Instanţa a declinat competenţa la Curtea de Apel, care a declinat înapoi la Alba Iulia şi a apărut acel conflict negativ de competenţă, dar regulator de competenţă este instanţa superioară - Înalta Curte, care va decide, (...) va motiva, va trimite dosarul şi vom intra probabil în ianuarie-februarie", a spus Tudorel Toader. În opinia sa, această acţiune nu reprezintă decât "tragere de timp", fără a avea legătură cu fondul cauzei. "Consider că această manieră de tragere de timp neavând legătură cu fondul cauzei, cu raportul de evaluare şi procedura de revocare, astăzi voi trimite preşedintelui demersul oficial de revocare din funcţie, bazându-mă pe trei componente - raportul de evaluare în baza legii, articolul 132 din Constituţie, Decizia Curţii Constituţionale nr. 358. Tot astăzi voi trimite la preşedinte, voi reveni practic cu solicitarea oficială de numire a celor cinci procurori cu funcţii de conducere pe care preşedintele i-a refuzat, spunând că propunerea făcută de ministrul Justiţiei are aspecte de nelegalitate şi anume că dosarele candidaţilor nu conţin acea adeverinţă de la CNSAS", a mai afirmat Toader. El a adăugat că există candidaţi de rang înalt în funcţie pe care preşedintele nu i-a întrebat despre verificările anterioare ale CNSAS. "Recent, procurorul-şef de la DIICOT a fost numit cu toată procedura, dar nu l-a întrebat nimeni dacă în dosar există sau nu verificarea CNSAS-ului. Deci, acelaşi decident nu poate folosi dubla măsură, acest dublu standard", a încheiat ministrul Justiţiei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-12-27

TAGURI: tudorel toader, cerere revocare, augustin lazar, presedinte
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
27 Dec 2018

Opinați că Ministerul Justiției sau/și chiar ÎCCJ, CSM, ar putea funcționa și pe la Cluj, ca o descetralizare și în teritoriu a instituțiilor din administrația publică centrală ?
ANONIM
27 Dec 2018

opinam ca esti un papagal prost
DACA TOT SUNTEM ANONIMI
27 Dec 2018

Bine zici. Un papagal prost, care se crede inteligent.
HOTARâREA 2 DIN 2012 A CCR
27 Dec 2018

Aceasta hotarâre semnata de pseudo-juristul tuDOREL prevede ca REZOLUTIILE P.E. SI RAPOARTELE MCV CU CARE ROMANIA A FOST DE ACORD LA ADERARE SUNT OBLIGATORII DE PUS IN PRACTICA. ACRST INDIVID ASERVIT COALITIEI TOXICE psd-alde-udmr- minoritati NU RESPECTA NICI PROPRIA SEMNATURA DATA PE ACEASTA HOTARÂRE. REZOLUTIA P.E. SI RAPORTUL MCV DI ACEST AN PREVAD STOPAREA DEMITERII DE PROCURORI SI REINTOARCEREA LA LEGILE INITIALE PE JUSTITIE. CINE IL SANCTIONEAZA PE SLUGOIUL MAFIEI PENTRU NERESPECTAREA H 2 DIN 2012 A CCR.
ANONIM
27 Dec 2018

@ Remarcați și comentariile apreciative ale celor ce comentează și alte comentarii ?
ANONIM
27 Dec 2018

remarcam ca esti un papagal prost
ANONIM
27 Dec 2018

Mai remarcam si comentariile unor pseudo-comentatori, mai intelighenti decat profesorii de drept.
ANONIM
27 Dec 2018

@Cum ați comenta totuși despre faptul că se observă totuși o scădere numărului de comentarii pe site-urile ce prezintă articole despre subiectele politice ?
ANONIME...
27 Dec 2018

probabil că or să tot scadă! LUMEA TREBUIE SĂ TRĂIASCĂ, NU SĂ VÂNEZE GREȘELI PENTRU A VEDEA ORBUL ÎN ȚARA SURZILOR CE SE PETRECE! Țipă jurnaliștii de investigație, oameni din servicii care au ieșit la pensie, comentăm AICI sau ALT-unde CA PROȘTII pentru că JUSTIȚIA care-i subordonată politic, doarme pe călcâie, devenind eficientă ca și poliția, jandarmeria, ANAF-ul și altele care se mobilizează când e vorba SĂ-I ARDĂ PE ROMÂNI LA BUZUNAR....LEGAL, CU ARMA LEGII LA PICIOR ȘI-N GURĂ, dar...NU ȘI PENTRU OAMENII DE AFACERI, INTERLOPI SAU POLITICIENI! Și-atunci, dubla, tripla măsură face ca, 9 români din 10 să părăsească scârbiți Ro, iar cei rămași să se facă ai dracului, din toate punctele de vedere! Acum, am înțeles că vor da verde pentru port-armă, ca să ne omorâm între noi! AȘA, SCAPĂ DE O PARTE DINTRE NOI, MAI EFICIENT! EI...dacă se îngroașă serios G(L)UMA LIPITĂ DE REVERUL DE LA HAINA NOASTRĂ SAU DIN PĂR...FUG MÂNCÂND PĂMÂNTUL CU BANII NOȘTRI, DIN VÂNZAREA DE ROMÂNI ȘI DE RESURSE! O să ajute și interlopii care vor întregi armata de nenorociți eliberați din pușcării care, vor tâlhări, viola și omorî românii simplii, nu pe ei, care i-au eliberat? E DE BINE, NU-I AȘA? SCÂRBĂ MAXIMĂ ȘI MOARTE CRUNTĂ ȘI SIGURĂ PENTRU EI ȘI TOT NEAMUL LOR CEL VIU SAU ADORMIT!
IAR NF-UL ăLA DIN DEAL,
27 Dec 2018

în loc să vină ÎN PLIN PLEN să-i atenționeze și să-i muștruluiască, zice bogdaproste pentru banii pompați în Catedrala Ne-mântuirii neamului ăsta prost(it), laș, manipulat și manipulabil! Încă le cântă VREDNIC ESTE penalului Draknea dăruind Crucea Brâncovenilor, UNUI PENAL! UNDE S-A MAI AUZIT AȘA-CEVA? ÎN LOC SĂ PUNĂ MÂNA PE BASTON ȘI SĂ LE CROIASCĂ NIȘTE BEȚE PE SPINARE, CU GURA PLINĂ DE ANATEME....DOARME!!! L-a făcut praf pe Pr.Făgețeanu, băgându-l în spital prin spargerea capului pentru că l-a făcut ceea ce ESTE - E R E T I C, dar pe ăștia care freacă ridichea poporului român, NU! SYCTIRRR! Ăsta nu-i patriarh, e o MOMÂIE ODIOASĂ!
DECI,
27 Dec 2018

aproape l-a omorât pe Pr.Făgețeanu la Antim pentru că l-a făcut ÎN FAȚĂ eretic pe NF-ul din Deal, iar el, ca un ”cucernic” ”credincios” a dat cu sete, cu dușmănie în Pr.Făgețeanu! L-au scăpat călugării ducându-l la Spitalul Militar și băgându-l în operație! RUȘINEEEEEEE! O să vină săptămânile din ianuarie-februarie în care obligă preoții să se roage cu capii altor confesiuni, ereticul de el!
# INJUSTIţIA
05 Ian 2019

TT PUNE LA punct TOT ÎN justiţie de la firul IERBII : MODIFICĂ TOT dar nu SCHIMBĂ nimic (0) CI,CI 1,2 EPURÄRI LA VÂRF a la NICOLSKI....
Random imageUltimele stiri


STARBAG