2019-01-21 09:39


Turcan: PNL va demara procesul de revocare din funcţie a Avocatului Poporului, Victor Ciorbea

 |  15:31
Turcan: PNL va demara procesul de revocare din funcţie a Avocatului Poporului, Victor Ciorbea

Deputatul PNL Raluca Yurcan a anunţat, vineri, că partidul va demara procesul de revocare din funcţie a Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, întrucât plecarea acestuia în concediu fără a-şi delega atribuţiile într-un mod care să nu blocheze legiferarea este ”un fapt de o gravitate ieşită din comun”.

”Victor Ciorbea, înainte de a pleca în concediu, plătit pe bani multi din banii poporului român, avea obligaţia să delege atribuţiile adjunctului specializat pe domeniile Justiţie, Poliţie, Penitenciare, Armată. Este un adjunct care are ca şi atribuţii exact domeniile cheie care i-ar fi dat posibilitatea să conteste la CCR această ordonanţă care este vădit neconstituţională. Victor Ciorbea a preferat, din nefericire, să fugă în străinătate, să ia instituţia Avocatului Poporului pe persoană fizică şi să blocheze în felul acesta legiferarea în folosul românilor şi nu în folosul infractorilor”, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Sibiu, Raluca Turcan.

Potrivit acesteia, PNL va demarat procedura de revocare din funcţie a lui Victor Ciorbea.

”Este un fapt de o gravitate ieşită din comun şi, ca urmare, PNL va demara procesul de revocare din funcţie a Avocatului Poporului, Victor Ciorbea”, a mai spus Turcan.

Avocatul Poporului anunţă că şi-a delegat atribuţiile unuia dintre adjuncţi, dar sunt exceptate de la delegare atribuţiile referitoare la sesizarea Curţii Constituţionale.

Reprezentanţii instituţiei susţin că această exceptare este prevăzută într-o decizia a CCR care prevede că ”Avocatul Poporului are exclusivitatea în privinţa deciziei de a ridica o excepţie de neconstituţionalitate, parte a independenţei instituţionale şi funcţionale de care acesta se bucură”.

”Instituţia Avocatul Poporului este o autoritate publică unipersonală, autonomă şi independentă”, a mai spus Avocatul Poporului.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-10-19

TAGURI: pnl, victor ciorbea, avocatul poporului, proces de revocare,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
19 Oct 2018

FAPTUL CA sunt exceptate de la delegare atribuţiile referitoare la sesizarea Curţii Constituţionale exceptare care este prevăzută într-o decizia a CCR care prevede că ”Avocatul Poporului are exclusivitatea în privinţa deciziei de a ridica o excepţie de neconstituţionalitate, parte a independenţei instituţionale şi funcţionale de care acesta se bucură” INSEAMNA CA INTERESUL PUBLIC NU-I BAGAT IN SEAMA NICI DE CCR este o structura de tip mafiot ca si MASONERIA.
FANARIOTI
19 Oct 2018

MA PIS IN MUTRA TA BLESTEMATA , LASULE
'' DUSMANUL POPORULUI''
19 Oct 2018

In Romania mafiei psd-alde nu exista av. Poporului ci ''DUSMANUL TÂLHAR AL POPORULUI asa cum CCR este curtea constitutionala a MAFIEI PSD.
NUMAI VORBE!
20 Oct 2018

DEMITEȚI-L PE ÎNSEMNAT, ARZĂ-L-AR FOCUL IADULUI DE DEMENT DATOR VÂNDUT! ȘI MAI SCHIMBAȚI DRACULUI LEGILE, CĂ SUNTEȚI CU CAPUL! În primul rând, fiind AVOCAT AL POPORULUI, n-ar trebui numit politic, ci ALES de popor, clar? Apoi, de ce nu lăsați posibilitatea ca Parlamentul care-a luat-o RAZNA (mai ales ACUM, dar judecându-vă faptele și rezultatele, DIN TOTDEAUNA....) să FIE DIZOLVAT, la propunerea Președintelui, a avocatului poporului care-l și reprezintă (dacă va fi ales de popor...) ori de câtre o altă autoritate, atunci când v-a luat foc capul de la atâtea beneficii de pe urma puterii dobândite parcă pe veci, numai pentru voi și împotriva celor care v-au votat cu încredere!
Random imageUltimele stiri

loading...