2019-03-20 11:32


Turcia l-a expulzat pe ambasadorul israelian

 |  15:32
Turcia l-a expulzat pe ambasadorul israelian

Turcia l-a expulzat pe ambasadorul israelian şi a suspendat toate toate acordurile militare după ce Ierusalimul a refuzat să prezinte scuze pentru raidul de anul trecut vizând o flotilă cu destinaţia Gaza, în care şi-au pierdut viaţa nouă activişti. Israelul urmează să formuleze răspunsul la decizia Turciei.

Potrivit ministrului de externe turc, raportul Comisiei speciale ONU “recunoaşte deschis responsabilitatea Israelului”. “Nu este o crimă obişnuită, este o crimă comisă în sfera relaţiilor internaţionale. Niciun stat din lume nu se află mai presus de lege, iar recurgerea la forţa militară împotriva populaţiei civile constituie o crimă militară”  a spus şeful diplomaţiei turce.

Incidentul de la 31 mai 2010 a făcut obiectul unui raport al ONU, care a stabilit că operaţiunea militară israeliană a fost excesivă, recunoscând totodată legalitatea blocadei israeliene asupra Fâşiei Gaza, conform unor extrase din document publicate de New York Times. Ancheta invită Israelul să dea o “declaraţie corespunzătoare de regret” pentru acest raid şi să plătească despăgubiri familiilor celor morţi şi răniţi în urma asaltului asupra vasului Mavi Marmara.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-02-13
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...