2019-01-23 07:32


Turcia nu va ataca Siria

 |  16:46
Turcia nu va ataca Siria

Premierul Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a afirmat miercuri că ţara sa nu intenţionează să atace Siria, după ce un avion turc a fost doborât săptămâna trecută de către Damasc.

Erdogan a făcut această declaraţie în cadrul unei ceremonii de prezentare a primului avion de antrenament de fabricaţie proprie HURKUS.

''Turcia şi naţiunea turcă nu intenţionează să atace, ci doar ne dotăm pentru a preveni toate ameninţările la adresa unităţii şi integrităţii noastre, adică pentru apărare. Noi n-am pus ochii niciodată pe vreo ţară, n-am avut niciodată vreo poziţie ostilă faţă vreo ţară'', a declarat Erdogan.

''Noi răspundem comportamentelor ostile, atacurilor şi ameninţărilor împotriva noastră cu toată puterea noastră, inspirându-ne din istoria noastră, şi nu vom ezita să facem ceea ce este necesar'', a mai spus premierul turc.

Marţi, în cadrul unei reuniuni în Parlament al Partidului Justiţie şi Dezvoltare, Erdogan declara că regimul preşedintelui sirian Bashar Al-Assad ''a devenit un pericol clar pentru securitatea Turciei''. Forţele armate turce au primit instrucţiuni de a considera drept o ameninţare orice unitate militară siriană care se apropie de Turcia.

Ankaraa afirmat că incidentul cu doborârea avionului turc de către Damasc ''nu va rămâne nepedepsit'', dar a subliniat că nu intenţionează să pornească un război cu Siria.

Siria a caracterizat drept o acţiune de autoapărare doborârea avionului turc, un F-4.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639567-04-18

TAGURI: Turcia, Siria, avion
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...