2017-01-23 08:40


Turcia şi Azerbaidjan, acord pentru transportarea gazului către Europa

 |  15:04
Turcia şi Azerbaidjan, acord pentru transportarea gazului către Europa

Turcia şi Azerbaidjanul au semnat luni la Ankara, în faţa presei, un acord ce prevede lansarea în cel mai scurt timp a construcţiei unei conducte ce va transporta gaz azer spre pieţele europene prin teritoriul turc, informează RIA Novosti, care citează agenţia de presă Anadolu.

Costul proiectului, numit TransAnatolia, se ridică la aproximativ 5 miliarde de dolari, iar inaugurarea este prevăzută în 2017. În jur de 16 miliarde de m3 de gaz vor fi transportaţi în fiecare an prin această conductă, din care 6 miliarde de m3 vor fi destinaţi Turciei.

Companiile publice azeră Socar şi turcă Botas, precum şi compania petrolieră publică turcă TPAO devin, prin acest acord semnat luni, primii parteneri ai unui consorţiu care s-ar putea extinde cu alte companii străine, a precizat Anadolu.

Azerbaidjanul, ţară bogată în gaz, este considerată drept un furnizor potenţial important în cadrul proiectului de construire a conductei europene Nabucco între Turcia şi Austria, a cărei realizare a fost amânată de mai multe ori deoarece se încearcă de ani de zile să i se asigure furnizori. Noua dată evocată este 2018.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-05-21

TAGURI: Tucia, Azerbaidjan, Europa, gazComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image