2018-12-11 20:57


Turcia suspendă contactele diplomatice cu UE

 |  13:27
Turcia suspendă contactele diplomatice cu UE

Ankara a decis să suspende contactele cu Bruxellesul pe perioada în care Republica Cipru va exercita preşedinţia prin rotaţie a Uniunii Europene, de la 1 iulie 2012, pentru cel de-al doilea semestru al anului, relatează agenţia de presă Anadolu.

Declaraţia a fost făcută de ministrul turc de externe Ahmet Davutoglu în cadrul unei conferinţe de presă comune cu Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe şi politica de securitate, Catherine Ashton, şi comisarul UE pentru extindere şi politica de vecinătate, Stefan Fule, în finalul convorbirilor purtate joi la Ankara.

'Poziţia noastră în ceea ce priveşte preşedinţia Ciprului de Sud este destul de clară. Nicio instituţie din Turcia nu va interacţiona cu UE pe perioada preşedinţiei cipriote, însă contactele noastre cu Ashton şi Fule vor continua', a spus ministrul de externe turc.

Davutoglu a subliniat de asemenea problemele rămase nerezolvate din Mediterana de Est, în special problemele legate de începerea forărilor şi instalării de sonde pe platoul continental cipriot. Ministrul turc a declarat că nu aprimit niciun răspuns din partea oficialilor ciprioţi la propunerea de a găsi o soluţie comună.

În ceea ce priveşte problemele referitoare la divizarea pe criteria entice a insulei Cipru, Davutoglu a subliniat necesitatea continuării negocierilor şi ajungerea la o decizie în baza principiilor care atestă existenţa a două state. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639566-09-10

TAGURI: UE, Turcia, Cipru
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...