2018-07-22 09:36


Turcia: vom răspunde atacurilor din Siria

 |  18:26
Turcia: vom răspunde atacurilor din Siria

Premierul turc, Recep Tayyip Erdogan, a declarat că armata turcă “va răspunde la toate actele de încălcare a frontierei cu Siria”, menţionând că recent elicoptere siriene au intrat de cinci ori în spaţiul aerian turc. Declaraţia vine după ce apărarea antiaeriană siriană a doborât un avion de vânătoare turc, incident care a declanşat o reuniune de urgenţă a NATO.

Erdogan a mai precizat: “Regulile angajării forţelor armate turce s-au schimbat. Orice element militar care va prezenta un risc şi un pericol pentru securitate la frontiera turcă, provenind din Siria, va fi considerat o ţintă”.

NATO a condamnat în termenii cei mai duri doborârea unui avion militar turc de către forţele siriene, pe care îl consideră un act complet “inacceptabil”, şi este alături de Turcia în spirit de solidaritate, a declarat secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen. El a făcut acest anunţ la finalul unei reuniuni a Consiliului Nord-Atlantic la nivel de ambasadori, reuniune solicitată de Turcia, după ce un avion turc de vânătoare a fost doborât vineri de Siria deasupra Mediteranei. Oficialul NATO a precizat că discuţiile de marţi dintre cei 28 de ambasadori ai statelor aliate nu s-au purtat asupra Articolului 5 al Tratatului Nord-Atlantic, cel care prevede că un atac contra unui stat membru NATO va fi considerat un atac împotriva tuturor ţărilor aliate (aşa-numita clauză “toţi pentru unul, unul pentru toţi'').


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639567-04-06

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova