2018-10-24 08:00


Ucraina ameninţă Germania din cauza lui Timoşenko

 |  14:10
Ucraina ameninţă Germania din cauza lui Timoşenko

Un parlamentar al partidului condus de preşedintele ucrainean Viktor Ianukovici a ameninţat Germania cu posibile consecinţe economice, în contextul confruntării dintre Kiev şi Berlin în legătură cu dosarul Timoşenko, transmite Agerpres.

“Producătorii germani vor pierde”, a avertizat Leonid Kojara, vicepreşedintele Comisiei pentru afaceri externe din Parlamentul de la Kiev. Şeful diplomaţiei germane, Guido Westerwelle, a avertizat joi că ţările membre UE nu vor ratifica acordul de asociere cu Ucraina din cauza dosarului Timoşenko. “Fără acord, accesul german pe piaţa ucraineană va fi limitat”, a adăugat Kojara. “Mi se pare că dosarul Timoşenko a luat o întorsătură foarte personală pentru anumiţi oameni politici occidentali”, a continuat parlamentarul.

Ucraina a denunţat joi tentativele de politizare a Campionatului European de Fotbal 2012, fiind sprijinită în acest sens de liderul rus Vladimir Putin, după ce numeroşi responsabili politici europeni au anunţat că vor să boicoteze acest campionat din cauza încarcerării Iuliei Timoşenko. Închisă din august 2011, apoi condamnată la şapte ani de privare de libertate, Iulia Timoşenko a intrat la 20 aprilie în greva foamei pentru a protesta împotriva violenţelor la care susţine că a fost supusă în închisoare.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639563-06-05
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...