2018-12-14 00:32


UDMR nu cedează în problema autonomiei Ținutului Secuiesc. Un nou proiect, depus în Parlament

 |  20:26
UDMR nu cedează în problema autonomiei Ținutului Secuiesc. Un nou proiect, depus în Parlament

UDMR nu cedează în problema autonomiei Ținutului Secuiesc, iar în Parlament a fost depus un nou proiect legislativ în acest sens.

Deputatul UDMR, Kulcsár-Terza József-György, a iniţiat un proiect legislativ prin care propune autonomia Ţinutul Secuiesc, motivând că locuitorii sacaunelor secuieşti îşi afirmă dorinţa revendicării dreptului la autonomie teritorială prin reprezentanţii aleşi, informează Realitatea TV.

„Secuimea, populaţia autohtonă cu identitate naţională maghiară, majoritară în Ţinutul Secuiesc, revendică autonomia teritorială a acestei regiuni în conformitate cu prevederile documentelor internaţionale şi cu practica în acest domeniu din statele Uniunii Europene (ex. Italia – Tirolul de Sud, Finlanda – Insulele Aland, Belgia – Regiunea Flamandă şi Valonă etc.), precum şi din alte state fără statut de membru al Uniunii Europene (ex. Republica Moldova – Unitatea Teritorială Autonomă Găgăuzia, Serbia – Provincia Autonomă Voivodina). Locuitorii scaunelor secuieşti, prin reprezentanţii lor aleşi îşi afirmă dorinţa şi revendică dreptul la autonomie teritorială, la crearea cadrului legislativ prin adoptarea Statutului de Autonomie al Ţinutului Secuiesc – Szekelyfold – Terra Siculorum", argumentează deputatul, în expunerea de motive.

Acesta precizează că statutul de autonomie a Ţinutului Secuiesc - Szekelyfold – Terra Siculorum reprezintă reglementarea revendicărilor referitoare la autonomia teritorială, care prin adoptarea de către Parlamentul României oferă garanţiile necesare şi cadrul adecvat prosperării regiunii autonome, protecţiei identităţii naţionale maghiare a secuimii şi intereselor specifice ale colectivităţii.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-02-11

TAGURI: udmr, autonomie, tinutul secuiesc
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


MARA
10 Feb 2018

Nu-s nebuni cei care cer autonomie ci aceia care, contra unor mizerabile servicii, promit autonomia. Sa nu uite domnii unuri ca in Romania exista aproximativ, 1.400.000 de maghiari si acestia raspanditi in toata tara. Pentru aprobarea autonomiei intreg poporul roman trebuie sa se exprime printr-un referendum general.
ANONIM
10 Feb 2018

CORECT UN REFERENDUM...DAR PSD NU VREA. EL FOLOSESTE UDMR CA SA OBTINA PUTEREA SI VOTURILE LOR IN PARLAMENT ....DRAGNEA CONTINUA SI POATE OFERI TRANSILVANIA UDMR...ESTI IN STARE SA FACI ASTA SI SA INCALCI INDEPENDENTA SI SUVERANITATEA ROMANIEI PENTRU VOTURILE UDMR....MARE PACAT ....
UN FOST CETATEAN ROMAN
11 Feb 2018

UDMR = PSD. Pentru un vot DRAGNEA este in stare sa faca cel mai mare rau ROMANIEI. Sa dai teritoriul tarii tale pentru maghiari. Nu credeam ca voi apuca astfel de vremuri ...PACAT SA FITI BLESTEMATI! CEI CARE NU VA IUBITI TARA SI O VINDETI UNGARIEI...
ANONIM
12 Feb 2018

Cu astfel de deputati si senatori pe care ii votam si care uita ceau promis in campanie si se duc apoi la alte partide in functie de interese, Romania va pierde TRANSILVANIA. Pacat, unde esti tu Tepes Doamne!.....Sa-i imparti in doua cete ......in smin ... si in misei .Vaide ROMANIA ...
Random imageUltimele stiri


loading...