2018-12-12 07:17


UDMR. Pretenţiile maghiarilor

 |  18:55
UDMR. Pretenţiile maghiarilor

Uniunea Democrată Maghiară din România consideră că în programul de guvernare al Cabinetului Cioloș trebuie prevăzut un capitol dedicat minorităților, să fie aplicate legile privind folosirea limbii materne, iar specialiștii maghiari care lucrează în instituțiile deconcertate să fie păstrați, se arată într-un comunicat al UDMR.

Potrivit sursei citate, președintele UDMR Kelemen Hunor a subliniat, în întâlnirea avută cu premierul desemnat Dacian Cioloș că noul guvern trebuie să aibă în vedere și revendicările comunității maghiare. "În noul program de guvernare este nevoie de un capitol dedicat minorităților. De asemenea, trebuie examinată posibilitatea aplicării legilor referitoare la folosirea limbii materne. Comunitatea maghiară trebuie răsplătită cu încredere, în schimbul susținerii pe care o acordă guvernului și pe care a pierdut-o inclusiv din cauza retoricii naționaliste din ultima vreme", a afirmat Kelemen Hunor, în timpul convorbirii purtate cu prim-ministrul desemnat. În opinia sa, "trebuie început cu aplicarea legislației" pentru că "de la Legea Educației și până la prevederile legale referitoare la bilingvism, toate acestea au fost încălcate până acum de nenumărate ori, însă niciodată nu au existat consecințe în urma acestor încălcări". "Această situație este inacceptabilă. Da, în România trebuie început cu restabilirea obligativității respectării legilor, sub toate aspectele, și acesta este treaba guvernului", a afirmat președintele UDMR, citat în comunicat. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-12

TAGURI: udmr, pretentii, maghiari, ciolos
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


UDMR TREBUIE RăSPLăTITă
12 Noi 2015

cu ieșirea DEFINITIVĂ din politică și cu puțină pușcărie...au făcut destul RĂU....mai ales Drujba lui Dumnezeu...vita aia de Atiilo! Și mai sunt....își știu ei matrapazlâcurile!
Random imageUltimele stiri


loading...